10 +1 λόγοι για να κυνηγάς τα όνειρά σου

29.04.2017
Αγάπη δίχως πείσματα δεν υπάρχει, ούτε ζωή χωρίς όνειρα. Είναι θετικό να είσαι ρομαντική ονειροπόλα, αρκεί φυσικά να μη μένεις μόνο στη σκέψη αλλά να περνάς στην πράξη, όσο δύσκολη κι αν φαντάζει η πορεία προς την εκπλήρωση του ονείρου, όσο τρελλό ή άπιαστο κι αν φαντάζει. Και για να σε πείσουμε πως αξίζει τον κόπο, σου δίνουμε 11 λόγους για να προσπαθήσεις... Από τη Δήμητρα Γκούντρα

1. Δίνει νόημα στη ζωή σου

Τα όνειρα είναι αυτά που σου δίνουν τη δύναμη να σηκωθείς και να σταθείς γερά σρα πόδια σου ακόμη και στις πιο δύσκολες ημέρες και καταστάσεις. Σου δίνουν λόγο να συνεχίσεις την προσπάθεια. Σου δίνουν ένα λόγο να ξυπνήσεις το πρωί και να προσπαθήσεις για το καλύτερο. Είναι αυτά που δίνουν αξία και νόημα στη ζωή. Χωρίς όνειρα απλά υπάρχεις, με τα όνειρα ζεις.

2. Θα συναντήσεις κι άλλους ονειροπόλους

Όταν κυνηγάς τα όνειρά σου αυτόματα - χωρίς καν να το καταλάβεις, με μια υποσυνείδητη διαδικασία - γίνεσαι πόλος έλξης και γι΄άλλους ονειοροπόλους σαν κι εσένα. Αρχίζεις και περιβάλλεσαι από ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα και στόχους με τα δικά σου, βρίσκεις κοινά σημεία επαφής και συνοδοιπόρους στο δρόμο προς την ευτυχία. Ακόμη κι όταν χάνεις την πίστη σου, όταν αποκλίνεις από το στόχο σου, όταν απλά αποθαρρύνεσαι - γιατί εδώ που τα λέμε οι αντοχές συχνά εξαντλούνται και τα αρνητικά συναισθήματα είναι ύπουλος εχθρός που μπορεί να οδηγήσει σε μια βαλτώδη κατάσταση - οι φίλοι αυτοί είναι που θα σε βοηθήσουν να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου, να πεισμώσεις και να συνεχίσεις την προσπάθεια, όσο δύσκολο κι αν είναι το μονοπάτι. Η ανάβαση προς την κορυφή πάντα είναι ευκολότερη με στήριξη και βοήθεια. Ένα χέρι βοηθείας κάνει τα πάντα ευκολότερα.

3. Δίνεις έμπνευση σε άλλους

Αν αποφασίσεις ν΄ακολουθήσεις τ΄όνειρό σου, όποιο κι αν είναι αυτό, παραβλέποντας τις δυσκολίες και υπερπηδώντας τα εμπόδια, γίνεσαι το ζωντανό παράδειγμα πώς όλα είναι εφικτά. Δίνεις έμπνευση σε όσους παρακολουθούν την πορεία σου να κάνουν το ίδιο, να σηκωθούν από τον καναπέ, να αποτραβηχτούν από τη γωνίτσα όπου έχουν κουρνιάσει και να αδράξουν τη ζωή. Γίνε ο σύμβουλός τους, δώσε δύναμη κι άντλησε δύναμη από αυτούς γιατί η τη ζωή αξίζει να την κατακτάς κι όχι απλά να την παρακολουθείς από μακριά σαν απλός παρατηρητής. Γίνε η ίδια η πρωταγωνίστρια κι όχι η κομπάρσος στην πιο σημαντική παράσταση που έχεις ποτέ δει και βιώσει: τη δικιά σου ζωή!

4. Μπορείς να είσαι το στήριγμα της οικογένειάς σου

Όταν κυνηγάς το όνειρό σου, όσα στραβοπατήματα κι αν υπάρξουν είναι δύσκολο ν΄αποτύχεις. Εκτός από το οικονομικό κομμάτι γίνεσαι το στήριγμα για την οικογένειά σου, το άτομο που δίνει έμπνευση κι ελπίδα. Κάποια όνειρα και στόχοι είναι δύσκολο να επιτευχθούν αλλά στο τέλος αυτό που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα.

5. Αν δεν κάνεις πράγματα που αγαπας ο χρόνος κυλά αργά

Μισείς τη δουλειά σου; Δε βλέπεις την ώρα να τελειώσει το ωράριό σου για να φύγεις τρέχοντας από το "κολαστήριο"; Νιώθεις πως έκανες λανθασμένες επιλογές στη ζωή σου; Ακόμη και στο θέμα φίλοι και σύντροφος νιώθεις πως δεν είσαι ιανοποιημένη; Γιατί δεν κάνεις κάτι ν΄αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο; Ποτέ δεν είναι αργά για τις αλλαγές αυτές που θα μας δώσουν τονωτικές ενέσεις χαράς κι ευτυχίας. Είναι δύσκολη η απόφαση αλλά μερικές φορές αξίζει τον κόπο. Νιώσε τη χαρά και την ευλογία του να κάνεις όσα αγαπάς και να περνάς χρόνο με αυτούς που αγαπάς.

6. Κανένας δε θα το κάνει για εσένα

Κακά τα ψέματα: κανείς δεν πρόκειται να πασχίσει για να πετύχεις εσύ τους στόχους σου και να εκπληρώσεις τα όνειρά σου. Όλοι έχουν τα δικά τους όνειρα κι επιθυμίες που πιθανότατα δε συμβαδίζουν με αυτό που εσύ θεωρείς ιδανικό. Η διαδρομή προς την επιτυχία και την ευτυχία, στο ξεκίνημά της είναι μοναχική. Στην πορεία θα βρεις συνοδοιπόρους, κάποιοι θα πάρουν άλλα μονοπάτια, άλλοι θα σταματήσουν στα μέσα της διαδρομής αλλά υπάρχουν κι αυτοί που θα μείνουν μέχρι το τέλος για να κόψετε μαζί την κορδέλα του τερματισμού. Οπλίσου λοιπόν με θάρρος κι υπομονή και ξεκίνα...

7. Μόνο έτσι θα γίνεις ευτυχισμένη

Αγάπη χωρίς πείσματα δε γίνεται, ούτε ζωή χωρίς όνειρα. Η ζωή δεν έχει αξία και νόημα δίχως το όνειρο. Θα ήταν τόσο βαρετή κασι καταθλιπτική. Κάνε ανασκόπηση του εαυτού σου, προσπάθησε να αντιληφθείς τι πραγματικά θέλεις, τι σε κάνει ευτυχισμένη, δώσε υπόσχεση στον εαυτό σου και πάλεψε για να κερδίσεις τη ζωή που θέλεις! Με το που νιώσεις τον παλμό, όταν ο αγώνας ξεκινήσει για την επίτευξη των στόχων που η ίδια έθεσες, θα δεις μεγάλη διαφορά στο πώς νιώθεις. Μη φοβάσαι τις προκλήσεις - μικρές και μεγάλες. Είναι αυτές που σου δίνουν δύναμη και χαρά. Όλα είναι θέμα οπτικής. Αν βλέπεις τα πράγματα από απόσταση, ζηλεύεις για όσα δεν έχεις και τ΄αρνητικά συναισθήματα δεν αργούν να εμφανιστούν. Αν όμως μπεις στον αγώνα, όλα αλλάζουν... Είσαι μέσα στο στάδιο, η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη, αγωνίζεσαι για ένα σκοπό κι όταν εν τέλει φτάσεις στο τέρμα - ανεξάρτητα με το χρόνο που κατέγραψε το κοντέρ - το συναίσθημα της ευτυχίας θα σε πλημμυρίσει. Ναι, τα κατάφερες κι ένα μπράβο σου αξίζει.

8. Για ν΄αποδειξεις σε όσους δεν πιστεύουν σε εσένα πως κάνουν λάθος

Όλοι μας περιβαλλόμαστε από ανθρώπους καταστροφείς ονείρων, είναι τ΄ατομα που βλέπουν πάντα το αρνητικό, που πιστεύουν πως είναι αργά γι΄αλλαγές, πως κάποια πράγματα είναι αδύνατα. Μην τους αφήνεις να ρίχνουν λάδι στη φωτιά και να κάνουν παρανάλωμα του πυρός τα όνειρά σου. Βάλε έναν ακόμη λοιπόν στόχο: να τους διαψεύσεις. Δείξε σε όλους τους πόσο λάθος κάνουν, πόσο ικανή αλλά κι αποφασισμένη είσαι να κατακτήσεις το όνειρό σου και οδηγήσεις τη ζωή σου στα μονοπάτια που έχεις επιλέξει. Θέληση, υπομονή και προσπάθεια χρειάζεται.

9. Κάνεις τους γονείς σου περήφανους

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι γονείς δεν κατανοούν τις ανάγκες μας και τα όνειρά μας αλλά στο τέλος πάντα νιώθουν περήφανοι όταν μας βλέπουν να κατακτούμε τους στόχους μας και να νιώθουμε ευτυχισμένοι με τις επιλογές μας. Είναι αυτό το αναθεματισμένο χάσμα γενεών, οι προβολές των δικών τους αποθημένων ή η αγωνία τους να μας δουν ευτυχισμένους που μπλοκάρουν τον ενθουσιασμό τους και προκαλούν έντονη αντίδραση. Κι όμως, ακόμη κι αν έχουν αντιρρήσεις, δεν υπάρχει περίπτωση οι γονείς να μη κοκκορευτούν για τα κατορθώματά σου, να μη χαρούν με την επιτυχία σου και να μη νιώσουν αγαλίαση όταν δουν πως ζεις τη ζωή που επέλεξες κι είσαι ευτυχισμένη με αυτή σου την επιλογή.

10. Θα κάνεις και τον εαυτό σου περήφανο

Δεν είναι μόνο οι γονείς που θα πλημμυρίσουν από συναισθήματα χαράς και περηφάνειας αλλά κι εσύ η ίδια. Η αυτοπεποίθησή σου θα ανέβει επίπεδα, ο ενθουσιασμός θα είναι μεγάλος, η αδρεναλίνη θα χτυπήσει κόκκινο και η επιβράβευση θα σε γεμίσει με χαρά. Κι αυτό θα γίνεται πάντα κάθε φορά που επιτυγχάνεις κάποιον στόχο, όσο μικρός ή μεγάλος κι αν είναι αυτός.

11. Το πιο σημαντικό: Μια φορά ζούμε, γιατί να μη το χαρούμε

Η ζωή είναι μικρή για να τη σπαταλάμε και να την αφήνουμε περνάει!