Γευστική έξοδος

24.03.2004
Μικρά μυστικά διατροφής θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας, ανάλογα με το εστιατόριο που επιλέγετε. Ιταλική, ανατολίτικη, γιαπωνέζικη, κινέζικη, κρεπερί μπορούν να σας προσφέρουν γευστικές απολαύσεις χωρίς να σας προσθέσουν περιττά κιλά.
Μικρά μυστικά διατροφής θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας, ανάλογα με το εστιατόριο που επιλέγετε. Ιταλική, ανατολίτικη, γιαπωνέζικη, κινέζικη, κρεπερί μπορούν να σας προσφέρουν γευστικές απολαύσεις χωρίς να σας προσθέσουν περιττά κιλά.

Σε ιταλική κουζίνα
Οι πιο απλές πίτσες (μαργαρίτα, ναπολιταίν, τέσσερις εποχές) έχουν τα λιγότερα λιπαρά. Αποφύγετε τις γαρνιτούρες τύπου μπέικον, σαλάμι, λουκάνικο. Επίσης, αν το γεύμα σας δεν περιλαμβάνει λαχανικά, συνοδέψτε το με αγκινάρες ψητές, σαλάτα με ντομάτα (χωρίς μοτσαρέλα). Αν προτιμάτε να ζυμαρικά, ξεχάστε την καρμπονάρα και τα λαζάνια, πλούσια σε κρέμα γάλακτος, και διαλέξτε ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας. Ακόμη καλύτερα, παραγγείλετε ζυμαρικά με λαχανικά στα οποία θα προσθέσετε μικρή ποσότητα παρμεζάνας. Για επιδόρπιο, μία φρουτοσαλάτα είναι η ιδανική λύση.

Σε κρεπερί
Η αλμυρή κρέπα πρέπει να περιέχει μία και μόνο πηγή ζωικών πρωτεϊνών (ζαμπόν, αβγό, τυρί, σολομό) και λαχανικά! Διαφορετικά, παραγγείλετε και σαλάτα. Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στον γλυκό πειρασμό, προτιμήστε μία κρέπα με ζάχαρη, λεμόνι, κομπόστα ή φλαμπέ και πείτε όχι στο παγωτό, τη σοκολάτα και τη σαντιγύ.

Σε ανατολίτικη κουζίνα
Αποφύγετε τα ορεκτικά, τα οποία είναι συνήθως πλούσια σε λιπαρά. Το κουσκούς αποτελεί μία ισορροπημένη διατροφική επιλογή, η οποία μπορεί να συνοδέψει το κρέας (κατά προτίμηση κοτόπουλο ή γαλοπούλα). Τα λαχανικά είναι απαραίτητα, χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να προσθέσετε σάλτσα, ειδικά αν περιέχει πολλά λιπαρά. Αποφύγετε το ψωμί. Για επιδόρπιο, μην υποκύπτετε στα γλυκά. Ένα τσάι μέντα ή μία φρουτοσαλάτα είναι αρκετά.

Σε γιαπωνέζικη κουζίνα
Το μεγάλο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης κουζίνας είναι ότι έχει λίγα λιπαρά και είναι πλούσια σε πρωτεϊνες. Το μειονέκτημα; Η απουσία λαχανικών. Αν παραγγείλετε σούσι, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι συνοδεύεται με ρύζι. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, αποφύγετε το αλκοόλ και πίειτε τσάι ή νερό. Συνήθως, η επιλογή των γλυκών είναι περιορισμένη, οπότε αποφύγετε το επιδόρπιο.

Σε κινέζικη κουζίνα
Οι επιλογές σας πρέπει να είναι φαγητά στον ατμό ή στο γκριλ. Το ιδανικό είναι να συνοδεύσετε το γεύμα σας με ένα μπολ σκέτο ρύζι και να προσθέσετε λαχανικά. Μπορείτε, επίσης, να περιοριστείτε σε μία σαλάτα. Για επιδόρπιο, δοκιμάστε εξωτικά φρούτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ