Ευεξία με εορταστική υπογραφή

10.04.2003
Η ομορφιά πηγάζει εκ των έσω. Οι ασκήσεις διανοητικής χαλάρωσης και σωματικής ευεξίας, που σας προτείνουμε, εφαρμόζονται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και είναι ιδανικές για να σας κάνουν να αισθανθείτε όμορφες και έτοιμες για τις υποχρεώσεις των ημερών.
Η ομορφιά πηγάζει εκ των έσω. Οι ασκήσεις διανοητικής χαλάρωσης και σωματικής ευεξίας που σας προτείνουμε, είναι πολύ απλές, εφαρμόζονται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και είναι ιδανικές για να σας κάνουν να αισθανθείτε όμορφες και χαλαρές, έτοιμες για τις αυξημένες υποχρεώσεις των ημερών.

1. Σταθείτε με τα πόδια σε διάσταση, στο άνοιγμα των ώμων. Τοποθετήστε τα χέρια στο ύψος του στήθους ανοιχτά και παράλληλα προς το έδαφος. Εκπνεύστε και ταυτόχρονα στρέψτε τον κορμό, τα χέρια και το κεφάλι προς τα αριστερά. Κάντε τη στροφή χωρίς να ζορίσετε τη μέση ή τα γόνατά σας. Εισπνεύστε και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Στη συνέχεια, στραφείτε προς τα δεξιά. Επαναλάβετε 5 φορές.

2. Σταθείτε όρθια με ανοιχτά τα πόδια. Τεντώστε τα χέρια και τοποθετήστε τα στην προέκταση του στήθους. Στρέψτε τις παλάμες προς τα έξω, ενώστε και πλέξτε τα δάχτυλά σας. Από τη θέση αυτή, εισπνεύστε και σηκώστε τα χέρια, μέχρι πάνω από το κεφάλι. Κρατήστε τον κορμό σας σε ευθεία, χωρίς να γέρνετε το κεφάλι προς τα πίσω. Εκπνεύστε και επαναφέρετε τα χέρια στην αρχική θέση. Επαναλάβετε πέντε φορές.

3. Με τα χέρια λυγισμένα στο ύψος του στήθους και τις παλάμες ενωμένες, εισπνεύστε και ανεβάστε τα χέρια πάνω και πίσω από το κεφάλι. Κρατήστε τις παλάμες σας καλά ενωμένες. Εκπνεύστε και επαναφέρετε τα χέρια στην αρχική θέση. Επαναλάβετε 5 φορές με αργό ρυθμό.

4. Ξαπλώστε ανάσκελα με λυγισμένα τα πόδια και τα χέρια στο πλάι, κατά μήκος του κορμιού. Ήρεμα και αργά, πάρτε μερικές αναπνοές. Φροντίστε η εκπνοή σας, η οποία γίνεται από τη μύτη, να διαρκεί περισσότερο από την εισπνοή.

5. Ξαπλώστε μπρούμυτα και τοποθετήστε τις παλάμες σας ακριβώς κάτω από τους ώμους. Εισπνεύστε, βάλτε δύναμη στα χέρια, τεντώστε τα αργά και σηκώστε προς τα πάνω το κεφάλι, το πάνω μέρος και το μεσαίο τμήμα της πλάτης σας. Στηρίξτε καλά τον κορμό με τα χέρια σας, αναπνεύστε κανονικά και παραμείνετε στη θέση αυτή, για όσο διάστημα αισθάνεστε άνετα.