Έμμονες ιδέες διατροφής

06.02.2006
Σε κάθε προσπάθεια να χάσουμε βάρος μας ταλαιπωρούν κάποιες έμμονες ιδέες οι οποίες μπλοκάρουν τις -κατά τα άλλα- φιλότιμες μας απόπειρες να αδυνατίσουμε! Αν παραλείψω ένα γεύμα την ημέρα θα αδυνατίσω πιο γρήγορα: ο οργανισμός δεν μπορεί να ξεγελαστεί. Αν παραλείψουμε ένα γεύμα δυο είναι οι πιθανότητες. Θα τσιμπολογάμε συνέχεια ή θα πεινάμε τόσο πολύ που θα φάμε διπλάσια ποσότητα.
Σε κάθε προσπάθεια να χάσουμε βάρος μας ταλαιπωρούν κάποιες έμμονες ιδέες οι οποίες μπλοκάρουν τις -κατά τα άλλα- φιλότιμες μας απόπειρες να αδυνατίσουμε!

1. Αν παραλείψω ένα γεύμα την ημέρα θα αδυνατίσω πιο γρήγορα: ο οργανισμός δεν μπορεί να ξεγελαστεί. Αν παραλείψουμε ένα γεύμα δυο είναι οι πιθανότητες. Θα τσιμπολογάμε συνέχεια ή θα πεινάμε τόσο πολύ που θα φάμε διπλάσια ποσότητα. Και στις δυο περιπτώσεις αυξάνουμε τις πιθανότητες να καταναλώσουμε "απαγορευμένες" τροφές.
2. Τρώω μόνο πράσινα λαχανικά, γιατί δεν έχουν θερμίδες: ενδεχομένως τα πράσινα λαχανικά να συνιστώνται σε δίαιτες. Ωστόσο, σε περίπτωση υπερβολικής κατανάλωσης μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία στο παχύ έντερο, με αποτέλεσμα αντί να αδυνατίζουμε να παχαίνουμε.
3. Τρώω μόνο τροφές light: πρόκειται για μεγάλο σφάλμα, καθώς μας δημιουργούν την εντύπωση ότι μπορούμε να φάμε περισσότερο χωρίς τύψεις, με αποτέλεσμα να λαμβάνουμε πολλές θερμίδες.
4. Η κατανάλωση γλυκαντικών μειώνει την επιθυμία για ζάχαρη: μπορεί προς στιγμή να αισθανόμαστε ότι η επιθυμία υποχωρεί, αλλά επανέρχεται σύντομα και μάλιστα δριμύτερη.
5. Δέκα λεπτά γυμναστική την ημέρα δεν βοηθάνε καθόλου: αυτή είναι ιδανική δικαιολογία για όσους θέλουν να τεμπελιάσουν. Ωστόσο, όσο περισσότερο ανεπτυγμένοι είναι οι μυς μας τόσο περισσότερες καύσεις κάνει ο οργανισμός μας, με αποτέλεσμα να αδυνατίζουμε πιο εύκολα. Επομένως δέκα λεπτά άσκησης την ημέρα είναι καλύτερα από το καθόλου.
6. Μόλις χάσω τα περιττά κιλά, θα μπορώ να τρώω όσο θέλω: για να διατηρηθεί το νέο μας βάρος, πρέπει να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες. Η προσπάθεια, λοιπόν, πρέπει να είναι συνεχής και η προσοχή μας μεγάλη.