Ασκήσεις για όμορφο στήθος

08.08.2005
Η γυμναστική δυναμώνει τους θωρακικούς μυς, ενεργοποιεί την κυκλοφορία και βελτιώνει την εμφάνιση του στήθους. Για να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε, βασική προϋπόθεση είναι να συνδυάζετε τη γυμναστική με αναπνευστικές ασκήσεις οι οποίες τεντώνουν τους πλευρικούς μυς και "ανοίγουν" το θώρακα. Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια παράλληλα με τον κορμό και λυγίστε τα γόνατα...
Η γυμναστική δυναμώνει τους θωρακικούς μυς, ενεργοποιεί την κυκλοφορία και βελτιώνει την εμφάνιση του στήθους. Για να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε, βασική προϋπόθεση είναι να συνδυάζετε τη γυμναστική με αναπνευστικές ασκήσεις οι οποίες τεντώνουν τους πλευρικούς μυς και "ανοίγουν" το θώρακα.
Άσκηση 1η
Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια παράλληλα με τον κορμό και λυγίστε τα γόνατα. Πάρτε βαθιές αναπνοές από τη μύτη, φουσκώνοντας την κοιλιά και χαλαρώνοντας τα πλευρά. Εκπνεύσετε αργά από το στόμα σφίγγοντας την κοιλιά και τα πλευρά.
Άσκηση 2η
Κρατώντας βαράκια, απομακρύνετε τα χέρια από τον κορμό εισπνέοντας και εκπνέοντας φέρτε τα πίσω από την πλάτη. Σφίξτε την πλάτη όσο μπορείτε προσπαθώντας να μείνετε ίσιες.
Άσκηση 3η
Ξαπλώστε, φέρτε τα χέρια πίσω από το κεφάλι και κατεβάστε τα αργά στα πλευρά εισπνέοντας. Επαναφέρετε τα χέρια πίσω από το κεφάλι εκπνέοντας.
Άσκηση 4η
Ξαπλώστε με τα χέρια κατά μήκος του κορμού, φέρτε τα χέρια στην ανάταση εισπνέοντας και κατεβάστε τα εκπνέοντας.