Πριν και μετά τον τοκετό

04.04.2006
Η γυμναστική πριν τον τοκετό τονώνει τους κοιλιακούς μυς, επιτρέποντας έναν μυϊκό έλεγχο που διευκολύνει τον τοκετό. Αυτό το είδος άσκησης γίνεται με την επίβλεψη ειδικού και ξεκινά, συνήθως, κατά τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης. Μετά τον τοκετό, οι κοιλιακοί μυς μπορούν να τονωθούν με μία σειρά ασκήσεων, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν από τις πρώτες κιόλας μέρες στο σπίτι...
Η γυμναστική πριν τον τοκετό τονώνει τους κοιλιακούς μυς, επιτρέποντας έναν μυϊκό έλεγχο που διευκολύνει τον τοκετό. Αυτό το είδος άσκησης γίνεται με την επίβλεψη ειδικού και ξεκινά, συνήθως, κατά τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης. Μετά τον τοκετό, οι κοιλιακοί μυς μπορούν να τονωθούν με μία σειρά ασκήσεων, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν από τις πρώτες κιόλας μέρες στο σπίτι.

Άσκηση 1η
Ξαπλωμένες ανάσκελα, λυγίστε το δεξί γόνατο φέρνοντάς το όσο πιο ψηλά μπορείτε και στη συνέχεια κατεβάστε το αργά. Κάνετε την ίδια κίνηση με το αριστερό πόδι. Επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές. Στη συνέχεια, λυγίστε και τα δύο γόνατα και φέρτε τα πόδια προς τους γλουτούς.
Άσκηση 2η
Ξαπλωμένες ανάσκελα, ανασηκώστε τη μέση, ρουφώντας την κοιλιά, και στηριχθείτε στους γλουτούς και τους ώμους. Επανέλθετε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές.
Άσκηση 3η
Ξαπλώστε στο αριστερό πλευρό, φέρνοντας το δεξί γόνατο προς το στήθος και τεντώστε το πόδι έτσι ώστε να είναι παράλληλα με το στήθος και όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό. Επαναφέρετε το δεξί πόδι στην αρχική του θέση. Επαναλάβετε την άσκηση τεντώνοντας το πόδι προς τα πίσω, έτσι ώστε να είναι κάθετο στον κορμό. Στη συνέχεια, φέρτε τα γόνατα προς το στήθος και επαναλάβετε τις ασκήσεις. Μετά, γυρίστε στο δεξί πλευρό και επαναλάβετε τις ασκήσεις με το αριστερό πόδι.