Γεύση και υγεία

08.12.2005
Μειώστε τη χοληστερόλη, το λίπος και τις θερμίδες, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη γεύση. Νέες διατροφικές συνήθειες και αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύετε τα φαγητά θα σας δώσουν τη λύση. Μειώστε την κατανάλωση του αλατιού. Προτιμήστε άλλα μπαχαρικά, τα οποία θα δώσουν νοστιμιά στο φαγητό σας. Αφαιρέστε όλο το ορατό λίπος του κρέατος και των πουλερικών, πριν τα μαγειρέψετε...
Μειώστε τη χοληστερόλη, το λίπος και τις θερμίδες, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη γεύση. Νέες διατροφικές συνήθειες και αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύετε τα φαγητά θα σας δώσουν τη λύση.

* Μειώστε την κατανάλωση του αλατιού. Προτιμήστε άλλα μπαχαρικά, τα οποία θα δώσουν νοστιμιά στο φαγητό σας.
*Αφαιρέστε όλο το ορατό λίπος του κρέατος και των πουλερικών, πριν τα μαγειρέψετε.
* Η ομελέτα θα είναι εξίσου νόστιμη, αν χρησιμοποιήσετε ένα μόνο κρόκο και περισσότερα ασπράδια. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίσετε μεγαλύτερη μερίδα, αλλά και λιγότερα επίπεδα λίπους και χοληστερίνης.
* Τα λαχανικά δεν χρειάζονται πολύ μαγείρεμα. Χάνουν τις θρεπτικές τους ουσίες και τη γεύση τους.
* Τυλίξτε σε αλουμινόχαρτο τις τροφές πριν από το μαγείρεμα, ώστε να διατηρήσουν τους χυμούς τους. Μπορείτε, αντί για αλουμινόχαρτο, να χρησιμοποιήσετε μαρούλι ή λάχανο.
* Οι κονσέρβες (τόνου, σολωμού κ.τ.λ) έχουν λάδι ή αλατισμένο νερό. Για να το αφαιρέσετε, στραγγίξτε καλά, προσθέστε νερό και ξαναστραγγίξτε το περιεχόμενο.
* Αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά. Θα μειώσετε πολύ τις θερμίδες, ενώ η γεύση θα διατηρηθεί.
* Αντί να αγοράζετε έτοιμο γιαούρτι με φρούτα, φτιάξτε το δικό σας επιδόρπιο με γιαούρτι της επιλογής σας, κατά προτίμηση χαμηλό σε λιπαρά, και φρέσκα φρούτα.