Πρόγραμμα αντιστρές για τέλειες αναλογίες

02.10.2008
Οι φίλοι σε φωνάζουν "Βέγγο", αφού καθημερινά τρέχεις για να προλάβεις δουλειά, υποχρεώσεις και οικογένεια. Και ενώ η ξεκούραση σου είναι άγνωστη λέξη , το συνεχές στρες έχει εισβάλει απειλητικά στη ζωή σου. Αυτό που δεν γνωρίζεις είναι πως το στρες αποτελεί έναν από τους πιο συχνούς σαμποτέρ της προσπάθειας που κάνεις να χάσεις τα παραπανίσια κιλά.

Οι φίλοι σε φωνάζουν ''Βέγγο'', αφού καθημερινά τρέχεις για να προλάβεις δουλειά, υποχρεώσεις και οικογένεια. Και ενώ η ξεκούραση σου είναι άγνωστη λέξη , το συνεχές στρες έχει εισβάλει απειλητικά στη ζωή σου. Αυτό που δεν γνωρίζεις είναι πως το στρες αποτελεί έναν από τους πιο συχνούς σαμποτέρ της προσπάθειας που κάνεις να χάσεις τα παραπανίσια κιλά.

Οι επιστήμονες, προειδοποιούν: το άγχος αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την αύξηση του κινδύνου να προσβληθείς από σοβαρές ασθένειες. Άσε που είναι υπεύθυνο για όλες σχεδόν τις αδιαθεσίες που κατά καιρούς σε ταλαιπωρούν, όπως ημικρανίες και κολίτιδες, ταχυκαρδίες ακόμα και για την παχυσαρκία.

Πριν μπεις άδικα σε ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος στη ζωή σου, πρώτα βάλε ένα πρόγραμμα αντιστρές.

Τί περιλαμβάνει το πρόγραμμα:

Αύξησε τη σωματική δραστηριότητα: άφησε το αυτοκίνητο παρκαρισμένο και χρησιμοποίησε περισσότερο τα πόδια σου.

Γυμνάσου περισσότερο: πήγαινε στο γυμναστήριο τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Κοιμήσου πιο πολύ: φρόντισε να κλείνεις καθημερινά τουλάχιστον 6 με 7 ώρες ύπνου.

Χαλάρωσε: μια φορά την εβδομάδα απομονώσου. Βάλε απαλή μουσική, κάνε ένα μπάνιο με αιθέρια έλαια, περπάτησε στη φύση, ή διάβασε ένα λογοτεχνικό βιβλίο.

Πες ναι σε φρούτα και λαχανικά: παράλληλα μείωσε τις λιπαρές τροφές και το αλκοόλ.

Προτίμησε τα μικρά γεύματα: μείωσε την ποσότητα των κυρίως γευμάτων και μοίρασέ την σε περισσότερα, αλλά μικρότερα γεύματα.