20 συνήθειες που αδυνατίζουν (Μέρος Β')

04.08.2014
Στο γραφείο, στο μπαρ ακόμα και στο μπάνιο, υπάρχουν τουλάχιστον είκοσι καθημερινές συνήθειες που με λίγες μετατροπές, θα σε κάνουν να χωρέσεις και πάλι σε εκείνο το ξεχασμένο στενό τζηνάκι. Ειδικά για εσένα που ούτε προλαβαίνεις, ούτε θέλεις να επισκέπτεσαι συχνά το γυμναστήριο, οι παρακάτω απλές συνήθειες, σωστά εφαρμοσμένες, θα κάνουν θαύματα στη σιλουέτα σου:

Στο γραφείο, στο μπαρ ακόμα και στο μπάνιο, υπάρχουν 20 τουλάχιστον καθημερινές συνήθειες που με λίγες μετατροπές, θα σε κάνουν να χωρέσεις και πάλι σε εκείνο το ξεχασμένο στενό τζηνάκι. Ειδικά για εσένα που ούτε προλαβαίνεις, ούτε θέλεις να επισκέπτεσαι συχνά το γυμναστήριο, οι παρακάτω απλές συνήθειες, σωστά εφαρμοσμένες, θα κάνουν θαύματα στη σιλουέτα σου:

11. Όλα έξω: μην κλείνεσαι στους τέσσερις τοίχους του γραφείου. Αν πρέπει να έχεις κάποια συνάντηση με τους συναδέλφους, πρότεινε να βγείτε έξω και να μιλήσετε. Όχι για να καθίσετε σε κάποιο καφέ αλλά περπατώντας κάποια τετράγωνα γύρω από τη δουλειά, θα σας χτυπήσει ο καθαρός αέρας, θα γυμναστείτε ομαδικά και όλο και κάποια καλή επαγγελματική ιδέα θα βγει.

12. Στο σούπερ μάρκετ: μην παίρνεις καροτσάκι για να μεταφέρεις τα ψώνια σου στο σούπερ μάρκετ. Να προτιμάς το καλαθάκι για τις αγορές σου, που σε περίπτωση που γεμίσει θα αναγκαστείς να σηκώσεις και ένα δεύτερο. Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομήσεις πολύτιμα ευρώ, αφού θα ψωνίσεις μόνο όσα αντέχουν οι ώμοι σου, ενώ ταυτόχρονα θα γυμνάσεις και τα χέρια σου.

13. Στην κουζίνα ολοταχώς: αγόρασε ένα λάστιχο γυμναστικής και χρησιμοποίησε το καθώς μαγειρεύεις. Πώς; Δέστο στην πόρτα και γύμνασε τους ώμους και τους ραχιαίους σου όσο μαγειρεύεις ή όσο μιλάς στο τηλέφωνο με τις κολλητές σου.

14. Στην αποτρίχωση: Πέτυχε τα καλύτερα "ροκανίσματα" στους κοιλιακούς σου καθώς ξυρίζεις τα πόδια σου. Τέντωσε τα πόδια σου και ξεκολλώντας την πλάτη από το στρώμα του κρεβατιού προσπάθησε να φτάσεις την περιοχή που θα αποτριχώσεις. Επανέλαβε δέκα με δεκαπέντε φορές πάντα με προσοχή για να μην βρεθείς γεμάτη τσιρότα στο τέλος.

15. Στο πεντικιούρ: ώρα για κάμψεις , πολλές κάμψεις καθώς προσπαθείς να βάψεις τα νυχάκια των ποδιών σου. Σκέψου πως κάθε πέρασμα του μανό σε καθένα από τα δέκα μικρά σου νυχάκια ισούται και με μία κάμψη. Άρα δέκα νυχάκια επί δύο φορές για τις δύο στρώσεις του μανό ισούται με είκοσι ολόκληρες κάμψεις. Μην αναρωτηθείς λοιπόν πως έσφιξε τόσο η κοιλιά σου μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα! Κι αν θες λίγη παραπάνω άσκηση εκμεταλλεύσου και το διάστημα μέχρι να στεγνώσουν τα νύχια σου για να κάνεις λίγες ακόμα κάμψεις.

16. Σήκω χόρεψε κουκλί μου: αν πάντα ζητούσες μια καλή δικαιολογία για να βγεις και να διασκεδάσεις τώρα την έχεις μπροστά σου. Βγες λοιπόν και χόρεψε με την ψυχή σου για να κάψεις όσο περισσότερες θερμίδες μπορείς. Και όσο πιο πολύ "το κουνήσεις" τόσο πιο γρήγορα θα σε εγκαταλείψουν εκείνα τα "αεικίνητα" ψωμάκια.

17. Το σινεμά κάνει καλό: εκμεταλλεύσου την 1 ½ ώρα που θα παρακολουθήσεις την επόμενη ταινία στο dvd για να κάνεις ταυτόχρονα και μία σειρά πολύ ενδυναμωτικών μυικών ασκήσεων.

18. Στριπτίζ: αφού λοιπόν έχεις ακολουθήσει τις παραπάνω συμβουλές καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, μην σταματάς ούτε όταν βραδιάσει. Αφού φτάσει και ο σύντροφός σου σπίτι, ξετρέλανε τον με ένα αισθησιακό μασάζ αλά Κάρμεν Ηλέκτρα. Και σε περίπτωση που δεν έχεις κάποιον να σε παρακολουθεί, κάντο για σένα. Και το κορμί σου θα σμιλέψεις, και με τον εαυτό σου θα έρθεις πιο κοντά.

19. Στο σεξ: μην σταματάς παίρνοντας μόνο ηδονή από τη σεξουαλική επαφή. Το σεξ είναι ένας άριστος τρόπος για να κρατιέσαι σε φόρμα. Προτίμησε τη στάση της γυναίκας αμαζόνας και γύμνασε τους μηρούς και τα πόδια σου. Η επιβράβευσή για τον κόπο σου θα έρθει λίγο αργότερα, με έναν ή περισσότερους οργασμούς.

20. Νοικοκυριό: Μην παραπονεθείς ξανά για τα τζάμια που πρέπει να καθαρίσεις ή για την μπουγάδα που πρέπει να απλώσεις. Ακόμα και το σιδέρωμα σε όρθια στάση μπορεί είναι η αιτία για την καύση 180 θερμίδων ανά ώρα. Τέντωσε μακρυά χέρια και πόδια καθώς τρίβεις το μπάνιο ή σφουγγαρίζεις όλα τα πατώματα του σπιτιού.

Επειδή η καθημερινότητα της κάθε μίας είναι διαφορετική, ανακάλυψε και συ δικούς σου τρόπους άσκησης εκεί που δεν φανταζόσουν, που να συνάδουν με την ιδιοσυγκρασία και τις δικές σου καθημερινές συνήθειες.