Πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζεσαι αν θέλεις να χάσεις βάρος

02.01.2019
Πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζεσαι αν θέλεις να χάσεις βάρος
Συνδύασε τη σωστή διατροφή με την τακτική άσκηση για καλύτερα αποτελέσματα

Η άσκηση μπορεί σίγουρα να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος και να "χτίσουμε" το επιθυμητό σώμα, αλλά ας μην γελιόμαστε, δεν είναι το μόνο που οδηγεί στην απώλεια κιλών. Σε περίπτωση που θέλεις να χάσεις βάρος, είναι σημαντικό να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στην υγεινή διατροφή και την τακτική γυμναστική.

Πόσο συχνά θα έπρεπε όμως να γυμνάζεσαι αν θέλεις να χάσεις βάρος;

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, ένας ενήλικας που θέλει να χάσει βάρος και να το διατηρήσει στα ιδανικά επίπεδα, θα πρέπει να γυμνάζεται από 60-90 λεπτά, 3-5 ημέρες τις εβδομάδας, εστιάζοντας στην αερόβια άσκηση. Δεδομένου ότι το σώμα μας χρειάζεται ξεκούραση για να λειτουργήσει και να αποδώσει σωστά, η καθημερινή προπόνηση δεν φέρνει τα αποτελέσματα που πολλοί περιμένουν.

Διάβασε επίσης: Τα 5 καλύτερα ήδη γυμναστικής για να χάσεις βάρος & οι θερμίδες που καίνε

Ένα κιλό λίπους δίνει περίπου 7.500 θερμίδες, οπότε αν καθημερινά μειώσεις κατά 500 τις θερμίδες μέσω της διατροφής και της αύξησης της σωματικής δραστηριότητας, τότε στο τέλος της εβδομάδας (αν ο μεταβολισμός σου κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα) μπορεί να χάσεις μέχρι και μίσο κιλό λίπους.