Λεπτοί & Σφιχτοί Μηροί - Μήπως τα βαθιά καθίσματα σε "φουσκώνουν";

28.08.2018
Λεπτοί & Σφιχτοί Μηροί - Μήπως τα βαθιά καθίσματα σε "φουσκώνουν";
Τα βαθιά καθίσματα ΔΕΝ είναι κατάλληλα για όλες τις γυναίκες τελικά!

Αν ανήκεις, όπως οι περισσότερες μεσογειακές γυναίκες, στον περίφημο σωματότυπο "αχλάδι" τότε μάλλον έχεις βιώσει από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι να μειώσεις το λίπος που έχει την τάση στους μηρούς και τους γλουτούς σου.

Ακόμα κι αν γυμνάζεσαι συχνά, ακόμα κι αν προσέχεις τη διατροφή σου, το πιο πιθανό είναι πως χάνεις λίπος από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός σου και μονάχα ελάχιστο από την περιοχή αυτή. Για να δεις αποτέλεσμα θα πρέπει να επικεντρωθείς σε ασκήσεις που γυμνάζουν συγκεκριμένα την περιοχή των μηρών και των γλουτών.

Μέχρι εδώ δεν σου έχω μάλλον πει τίποτα νέο. Το νέο είναι πως αντίθετα με ό,τι έχεις ακούσει, τα βαθιά καθίσματα δεν είναι η κατάλληλη άσκηση για να πετύχεις τον σκοπό σου. Ή, ακόμα πιο σωστά, δεν είναι η κατάλληλη άσκηση για όλες τις γυναίκες.

Διάβασε επίσης: Πώς να χάσεις βάρος χωρίς να μικρύνουν οι γλουτοί σου

Αν, παραδείγματος χάριν, έχεις ήδη δυνατούς τετρακεφάλους, τα βαθιά καθίσματα θα τους διογκώσουν και έτσι το αποτέλεσμα θα είναι αντίθετο από αυτό που θες. Οι περισσότερες γυναίκες επιθυμούν ένα σώμα λεπτό, με καμπύλες αλλά και μακριούς, σφριγηλούς μυς σε αντίθεση με ένα "φουσκωμένο σώμα γυμναστηρίου". Αν ανήκεις και εσύ σε αυτές, τότε βγάλε τα βαθιά καθίσματα από την καθημερινή σου προπόνηση.

Ο personal trainer των celebrities, Dan Roberts εξηγεί "Τα καθίσματα είναι καλή άσκηση, την κάνω και εγώ. Όμως για τις περισσότερες γυναίκες, που έχουν ήδη γυμνασμένους τετρακεφάλους αλλά αδύναμους γλουτιαίους, άκαμπτους καμπτήρες ισχίων και λόρδωση, τα βαθιά καθίσματα δεν θα βοηθήσουν αλλά θα εντείνουν το πρόβλημα".

Αντίθετα, ο ίδιος συστήνει την παρακάτω άσκηση για λεπτούς γλουτούς και μηρούς

1. Ξάπλωσε σε μία οριζόντια επιφάνεια και φέρε τους μηρούς σου κάθετους στο πάτωμα.

2. Ακούμπησε τη μία φτέρνα σε σταθερή επιφάνεια (πχ. καρέκλα, τραπεζάκι κτλ), με τέτοιο τρόπο ώστε η κνήμη να είναι παράλληλη με το πάτωμα και τέντωσε το άλλο πόδι ψηλά.

3. Ενεργοποιώντας τους γλουτούς και τους κοιλιακούς λύγισε το πόδι και ακούμπησέ το δίπλα στο άλλο και ύστερα τέντωσε το άλλο πόδι ψηλά.

Ο Dan προτείνει επίσης να δώσεις βάση στην ενδυνάμωση του πάνω μέρους τους σώματός σου: των ώμων, των κοιλιακών και των χεριών. Αυτό θα βοηθήσει στο κάψιμο λίπους από ολόκληρο το σώμα χωρίς να προσθέσει όγκο στα πόδια σου ενώ παράλληλα θα χαρίσει όγκο εκεί που σου λείπει. Τέλος, βάλε στόχο να περπατάς (ή να τρέχεις) 20,000 βήματα καθημερινά για να κρατάς τον μεταβολισμό σου ενεργοποιημένο 24/7!