Το τζόκινγκ κάνει θαύματα

07.07.2008
Το τρέξιμο βρίσκεται στην κορυφή των αθλημάτων και όχι τυχαία αφού βελτιώνει το σώμα όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά ενώ αποτελέι και φάρμακο κατά της κατάθλιψης. Αυτό που θα σας δυσκολέψει περισσότερο είναι που θα βρείτε ελεύθερο χώρο στην Αθήνα για τρέξιμο. Εξοπλιστείτε με θετική ενέργεια φορέστε την φόρμα σας και τα

Το τρέξιμο βρίσκεται στην κορυφή των αθλημάτων και όχι τυχαία αφού βελτιώνει το σώμα όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά ενώ αποτελέι και φάρμακο κατά της κατάθλιψης. Αυτό που θα σας δυσκολέψει περισσότερο είναι που θα βρείτε ελεύθερο χώρο στην Αθήνα για τρέξιμο. Εξοπλιστείτε με θετική ενέργεια φορέστε την φόρμα σας και τα αθλητικά παπούτσια και ανακαλύψτε τις άγνωστες περιοχές της γειτονιάς σας τρέχοντας... Το τρέξιμο είναι μια πάρα πολύ καλή άσκηση.

Το τζόκινγκ μπορεί να βελτιώσει την διάθεση αλλά και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες οι οποίες μειώνουν το άγχος και μας κάνουν να αισθανόμαστε πραγματικά χαρούμενες. Πολλοί γιατροί συνιστούν την γυμναστική σαν θεραπεία κατά της κατάθλιψης. Σύμφωνα με μελέτες με ένα εικοσάλεπτο τρέξιμο τρείς φορές την εβδομάδα η διαφορά είναι εντυπωσιακή. Ένα ήπιο τζόκινγκ κάνει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος πιο δραστήρια διατηρώντας τα σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουν μολύνσεις. Έχει αποδειχθεί ότι γυναίκες που έτρεχαν τρείς φορές της εβδομάδα αρρώσταιναν κατά 50% λιγότερο από αυτές που δεν έτρεχαν. Σύμφωνα επίσης με το Βρετανικό καρδιολογικό ίδρυμα με την εκγύμναση του σώματος μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων κατά 50%.

Το τρέξιμο θεωρείται «βασιλιάς της καύσης λίπους», ιδιαίτερα του τοπικού λίπους. Επίσης ενισχύει τα οστά και βοηθάει τον σκελετό να σηκώνει το βάρος του σώματος. Αλλά και το δέρμα βγαίνει κερδισμένο από το τρέξιμο. Η αύξηση του κυκλοφορίας του αίματος που συντελείται όταν τρέχουμε μεταφέρει αποτελεσματικά οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες στα δερματικά κύτταρα και βοηθά στην αποβολή των επικίνδυνων τοξινών. Επίσης δημιουργεί στο σώμα τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την δημιουργία του κολλαγόνου βασικού συστατικού του δέρματος. Έτσι τρέχοντας αποφεύγουμε τον κίνδυνο να παρουσιάσουμε πρόωρες ρυτίδες. Αυτό όμως που πρέπει να φροντίζουμε είναι να μην ξεχνάμε την χρήση αντηλιακού όταν κάνουμε τζόκινγκ σε ανοιχτό χώρο.