Τι να φας στο σινεμά

05.12.2008
Τα ρομαντικά χειμωνιάτικα ραντεβουδάκια του χειμώνα εξελίσσονται σε μια κινηματογραφική αίθουσα στην πλειοψηφία τους. Δυστυχώς, παρέα με το αίσθημα, πηγαίνουν και τα τζάμπο ποπ κορν αλλά και τα θανατηφόρας ποσότητας θερμίδων νάτσος με τσένταρ. Πως θα δεις τις ταινίες που θέλεις, αποφεύγοντας τα περιττά κιλά; Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και μείνε αδύνατη.

Τα ρομαντικά χειμωνιάτικα ραντεβουδάκια εξελίσσονται στην πλειοψηφία τους, σε μια κινηματογραφική αίθουσα. Δυστυχώς, παρέα με το αίσθημα, πηγαίνουν και τα τζάμπο ποπ κορν αλλά και τα θανατηφόρας ποσότητας θερμίδων νάτσος με τσένταρ. Πώς θα δεις τις ταινίες που θέλεις, αποφεύγοντας τα περιττά κιλά; Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και μείνε αδύνατη.

Η κουλτούρα του ποπ κορν

Το σινεμά και το ποπ κορν πηγαίνουν χέρι χέρι, όπως το αλάτι με το πιπέρι και ο Μπραντ με την Αντζελίνα. Αν νομίζεις πως το ποπ κορν είναι η πιο υγιεινή επιλογή που μπορείς να κάνεις στο σινεμά, απατάσαι. Στις μεγάλες πολυαίθουσες το ποπ κορν είναι γεμάτο αλάτι και βουτηγμένο σε μπόλικο λιπαρό βούτυρο.

Τι να κάνεις: απόφυγε τις προσφορές τύπου 'γιγαντιαίο' ποπ κορν και 'τεράστιο' αναψυκτικό και προτίμησε τη λύση του 'παιδικού μενού' όπου υπάρχει.


Τα ''θανατηφόρα'' νάτσος με τσένταρ

Τα 100 γραμμάρια νάτσος με τσένταρ μπορούν να σου κοστίσουν 300 με 500 θερμίδες. Αν συνυπολογίσεις πως παίρνεις τις θερμίδες αυτές σε κάποια βραδινή προβολή, και δεν μπορείς να τις κάψεις κάπου αλλού αργότερα, καταλαβαίνεις την ζημιά που προκαλείς στη σιλουέτα σου.

Τι να κάνεις: αν δεν μπορείς, ή δεν θέλεις να αποφύγεις τον συγκεκριμένο γευστικό συνδυασμό, βρες κάποιον να μοιραστείς τη μερίδα νάτσος μαζί του. Και προς Θεού: άσε τα μακροβούτια των νάτσος στο τσένταρ για κάποια άλλη φορά. Θα γλυτώσεις τουλάχιστον 150 θερμίδες.

Πόσο σ' αρέσουν οι καραμελίτσες...

Οι καραμέλες στους μεγάλους κινηματογράφους είναι τοποθετημένες τόσο ωραία, που σε προκαλούν να διαλέξεις μεγάλη ποσότητα από εκείνα τα ζελεδάκια, τα μικρά καραμελάκια μέχρι και τα παιδικά γλειφιτζούρια. Αυτό το σακουλάκι παραγεμισμένο με καραμέλες μπορεί να γίνει ο εφιάλτης της δίαιτας σου.

Τι να κάνεις: όσο κι αν το θέλεις, μην πάρεις στα χέρια σου τη σακουλίτσα, γιατί θα βρεθείς να την γεμίζεις και να γεμίζεις χωρίς σταματημό. Ζήτα να σου βάλουν δύο ή τρία από τα αγαπημένα σου ζαχαρωτά σε ένα ποτηράκι και περιορίσου σε αυτά. Αφού τα απολαύσεις, έχε στην τσέπη μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη για να σου ελαφρύνει το αίσθημα της λιγούρας.


Το παγωτάκι σου και σε άλλη ταινία

Όταν οι σκηνές στην ταινία που παρακολουθείς γίνονται πιο καυτές, ανοίγει και η όρεξη για ένα παγωτάκι. Έλα όμως που το παγωτό είναι δύσκολο να το μοιραστείς, όπως κάνεις με τα άλλα καλούδια των κινηματογράφων!

Τι να κάνεις: προτίμησε το κυπελάκι και όχι χωνάκι για να μην φορτωθείς τις θερμίδες του μπισκότου. Όσον αφορά το θέμα των γεύσεων, μείνε πιστή στο παραδοσιακό καϊμάκι, χωρίς παρελκόμενα (τρουφες, κερασάκια, σιρόπια).

Το δράμα του ανθρακικού

Δεν έχει καμία σημασία αν θα διαλέξεις μεσαίο ή μεγάλο αναψυκτικό. Το ανθρακικό θα την κάνει τη ζημιά του και δεν θα ξεδιψάσεις όπως νομίζεις.

Τι να κάνεις: αν θέλεις κάτι πιο γευστικό από το νερό, προτίμησε την σόδα, το παγωμένο τσάι ή το ανθρακούχο νερό που θα βοηθήσει την πέψη σου πραγματικά. Πες όχι σε ένα γεμάτο ζάχαρη μιλκσέικ ή σμούθι.

Και η καλύτερη λύση απ' όλες:

Πάρε μαζί σου από το σπίτι υγιεινά σνακ που να μπορείς να βάλεις σε ένα σακουλάκι στην τσάντα σου (μπάρες δημητριακών, ξηροί καρποί).

Οι θερμίδες του αμαρτωλού μενού του σινεμά

Μικρό ποπ κορν: 573 θερμίδες που θα κάψεις με 158 λεπτά βαδίσματος.

Μεγάλο ποπ κορν: 1100 θερμίδες που θα κάψεις με 302 λεπτά βαδίσματος.

Νάτσος με τυρί: 1100 θερμίδες που θα κάψεις με 302 λεπτά βαδίσματος.

Χοντ ντογκ: 305 θερμίδες που θα κάψεις με 84 λεπτά βαδίσματος.

Μεγάλο αναψυκτικό: 194 θερμίδες που θα κάψεις με 53 λεπτά βαδίσματος.


Και λίγοι καλοί τρόποι... (ομορφαίνουν και δεν παχαίνουν)

  • Μην μασουλάς θορυβωδώς κατά τη διάρκεια της ταινίας.

  • Μην ανοιγοκλείνεις νευρικά το σακουλάκι με τα τσιπς.

  • Μην κάνεις μπουρμπουλήθρες με το αναψυκτικό σου.