Το τοστ αβοκάντο δε θεωρείται ολοκληρωμένο πρωινό - δες τι μπορείς να προσθέσεις για να το κάνεις

20.11.2022
Το τοστ αβοκάντο δε θεωρείται ολοκληρωμένο πρωινό - δες τι μπορείς να προσθέσεις για να το κάνεις
Οι προτάσεις μιας διατροφολόγου για να κάνεις το αβοκάντο τοστ πιο ολοκληρωμένο σαν πρωϊνό γεύμα

Το τοστ αβοκάντο παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά στο Instagram εδώ και χρόνια, ενώ έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους πολλούς τρόπους με τους οποίους αρέσει στους ανθρώπους να σερβίρουν αυτό το πιάτο σε όλο τον κόσμο. Και ενώ είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, οι διαιτολόγοι λένε ότι ακόμη και τα πιο όμορφα και γενναιόδωρα πιάτα τοστ αβοκάντο συνήθως δεν είναι επαρκή στο τμήμα των φυτικών ινών και των πρωτεϊνών για να θεωρηθούν ένα ολοκληρωμένο πρωινό και να μας ετοιμάζουν για μια κουραστική μέρα. Η διατροφολόγος Vanessa Rissetto μοιράζεται όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με τη σωστή ισορροπία πρωτεϊνικών ινών.

Αυτά τα κορεσμένα λίπη μπορούν να βάλουν την καρδιά σας σε κίνδυνο

Αυξάνοντας την πρωτεΐνη στο τοστ αβοκάντο
Σε ό,τι αφορά την ποσότητα πρωτεΐνης στην οποία πρέπει να στοχεύουμε στην ώρα του πρωινού, η Rissetto λέει ότι εξαρτάται από την ηλικία, τον τρόπο ζωής και τους στόχους υγείας του κάθε ατόμο - αλλά ο στόχος των 30 γραμμαρίων σε κάθε γεύμα, όταν είναι δυνατόν, είναι ένας καλός εμπειρικός κανόνας. Λαμβάνει επίσης υπόψη την πολυπλοκότητα του πρωινού, καθώς κάποιοι μπορεί να προτιμούν να ακολουθούν ένα πολιτισμικό μοτίβο με το οποίο μεγάλωσαν, να φάνε κάτι εν κινήσει για να ανταποκριθούν σε ένα φορτωμένο πρόγραμμα ή να φάνε αργότερα το πρωί, μεταξύ πολλών άλλων πιθανοτήτων. Και ενώ η Rissetto λέει ότι το τοστ αβοκάντο είναι μια εξαιρετική επιλογή αν είναι αυτό που σου αρέσει για να ξεκινήσεις τη μέρα σου, ίσως χρειαστεί να προσθέσεις κάτι πέρα ​​από λίγο ψωμί, αβοκάντο και μια όμορφη γαρνιτούρα για να πάρεις αρκετή πρωτεΐνη.

«Το τοστ αβοκάντο είναι καλό για πρωινό, αλλά αν θέλεις να μείνεις χορτάτη μέχρι το μεσημεριανό γεύμα, τότε θα πρέπει να προσθέσεις κάτι άλλο», λέει η Rissetto. «Χρειαζόμαστε πρωτεΐνη, λίπος και υδατάνθρακες σε κάθε γεύμα για να επιβραδύνουν την πέψη, να σταθεροποιήσουν το σάκχαρό μας και να μας κρατήσουν χορτάτους». Μια φέτα τοστ αβοκάντο που παρασκευάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και μισό αβοκάντο περιέχει περίπου πέντε γραμμάρια πρωτεΐνης, η οποία σίγουρα υπολείπεται των 30 γραμμαρίων.

Μερικές από τις κορυφαίες επιλογές της Rissetto με λίγη επιπλέον πρωτεΐνη περιλαμβάνουν την επικάλυψη τοστ αβοκάντο με ένα ή δύο αυγά, ομελέτα τόφου ή ακόμα και λίγο τσιγαρισμένο τυρί χαλούμι με λίγα ψητά ρεβίθια.

Πώς να τρως ζυμαρικά χωρίς να παίρνεις βάρος

Η λήψη άφθονων φυτικών ινών είναι επίσης σημαντική
Τα καλά νέα για τις φυτικές ίνες είναι ότι έχουμε μια αρκετά τυπική σύσταση για ενήλικες - περίπου 28 γραμμάρια την ημέρα - αν και ορισμένοι ειδικοί υγείας προτείνουν ακόμη υψηλότερες τιμές. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τρώμε περίπου εννέα γραμμάρια σε κάθε γεύμα. Η Rissetto λέει ότι είναι σημαντικό όχι μόνο να πετύχεις αυτόν τον στόχο, αλλά να λάβεις επίσης μια ποικιλία πηγών φυτικών ινών για να διασφαλίσεις τη σωστή υγεία του εντέρου και πιο ικανοποιητικά γεύματα.

Η επιλογή ενός πλούσιου ψωμιού ολικής αλέσεως όχι μόνο θα αυξήσει τον αριθμό των φυτικών ινών του πρωινού σου, αλλά μπορεί να περιέχει και μερικά γραμμάρια φυτικής πρωτεΐνης. Η Rissetto λέει ότι οι σπόροι, όπως το chia και το λινάρι, είναι μερικές από τις καλύτερες πηγές φυτικών ινών εκεί έξω. Επιπλέον, μπορείς να σερβίρεις ψητά λαχανικά για να κάνεις το πρωινό σου πιο χορταστικό και πολύχρωμο.