Κόκκινο κρασί, κακή διατροφή και μακροζωία

29.08.2022
Κόκκινο κρασί, κακή διατροφή και μακροζωία
Παρά την τακτική κατανάλωση παχυντικών τροφών όπως γλυκά, τυριά και σάλτσες, η Γαλλία έχει ένα ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό παχυσαρκίας και αυτό έχει να κάνει κυρίως με τις διατροφικές τους συνήθειες. Αυτή η αντίφαση μεταξύ της επιστημονικής θεωρίας και των πραγματικών γεγονότων είναι γνωστή ως ‘το Γαλλικό παράδοξο’.

Με βάση τα πρότυπα των ΗΠΑ, οι Γάλλοι κάνουν τα πάντα λάθος από άποψη υγείας. Έχουν μια διατροφή υψηλή σε λιπαρά, δεν τρέχουν, καπνίζουν, και όμως έχουν το μισό ποσοστό σε καρδιακές παθήσεις (143 έναντι 315 ανά 100.000 στους μεσήλικες άνδρες) και ζουν 2,5 χρόνια περισσότερο. Αυτό, φαίνεται να οφείλεται στο υψηλότερο επίπεδο κατανάλωσης κόκκινου κρασιού στη Γαλλία, 60.5 λίτρα ανά άτομο ετησίως έναντι 7.5 λίτρων ανά άτομο ετησίως στην Αμερική. Αυτό υποστήριξε σε μια ομιλία του ο Γάλλος ερευνητής Serge Renaud Ph.D. to 1991. Από τότε δεν έχει διατυπωθεί κάποια θεωρία πιο αξιόπιστη.

Η συνέχεια στο itrofi.gr