Τα σπαράγγια μειώνουν τις φλεγμονές και τον καρκίνο

28.04.2022
Τα σπαράγγια μειώνουν τις φλεγμονές και τον καρκίνο
Τα σπαράγγια, όχι μόνο έχουν πολύ ωραία γεύση και περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, αλλά, ολοένα και περισσότερα ερευνητικά δεδομένα συντείνουν στο ότι οι αντιμικροβιακές τους ιδιότητες μπορούν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις όπως οι αρθρίτιδες, οι ρευματισμοί, οι φλεγμονές του ουρογεννητικού σωλήνα και μπορούν να χρησιμέψουν στην αντιμετώπιση των οιδημάτων στα νεύρα.

Τα σπαράγγια έχουν ένα μοναδικό συνδυασμό αντιφλεγμονωδών συστατικών όπως τα φλαβανοειδή (κερσετίνη, καμφερόλη) και οι σαπωνίνες. Μια από τις σαπωνίνες και συγκεκριμένα η Sarsasapogenin , ερευνάται για την επίδραση της στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της Αμυοτροφικής Πλάγιας Σκλήρυνσης (ALS), γνωστή και ως η ασθένεια Lou Gehrig. Πρόκειται για μια νευροεκφυλιστική πάθηση που επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική στήλη. Η φλεγμονή μπορεί να είναι υπεύθυνη για την νέκρωση των νευρώνων στην ALS, ενώ οι φλεγμονές συχνά συνδέονται με την ανάπτυξη πολλών ασθενειών συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Αυτό σημαίνει ότι η μείωση των φλεγμονών είναι ιδανική για την διατήρηση της υγείας σε κυτταρικό επίπεδο.

H συνέχεια στο itrofi.gr