Πώς να μην πάρεις κιλά το Πάσχα

22.04.2022
Πώς να μην πάρεις κιλά το Πάσχα
Οι συμβουλές που θα σε κρατήσουν σε φόρμα ακόμη και μετά τις γιορτές

Κουλουράκια, σοκολατένια αυγά, τσουρέκια, μαγειρίτσα: Το Πάσχα είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της χώρας, με μια πληθώρα φαγητών και γευστικών πειρασμών. Σε αυτήν την περίοδο, είναι δύσκολο να μην βρεθείς σε κάποιο τραπέζι όπου θα σου προσφερθεί απλόχερα κάθε είδους λιχουδιά. Αν όμως θέλεις να προσέξεις τη σιλουέτα σου, είναι σημαντικό να ακολουθήσεις μερικά συγκεκριμένα βήματα για να αποφύγεις το να ξεφύγεις διατροφικά.

Οδηγίες του ΕΦΕΤ για τις πασχαλινές αγορές

Δες παρακάτω τις συμβουλές για να μην πάρεις κιλά το Πάσχα.

Φάε ένα πρωϊνό με θρεπτικά συστατικά που θα σε γεμίσει ενέργεια
Το πώς ξεκινάς τη μέρα σου είναι σημαντικό – είναι καλύτερο να φας ένα θρεπτικό πρωινό που θα σου δώσει όσα χρειάζεται ο οργανισμός σου και θα σε γεμίσει ενέργεια. Μερικά παραδείγματα είναι το γιαούρτι με βρώμη και μέλι, ένα smoothie ή μια ομελέτα με λαχανικά.

Κινήσου
Με τις θερμοκρασίες να έχουν ανέβει, είναι ιδανική περίοδος να εκμεταλλευτείς τον καιρό και να περπατήσεις στη φύση. Εκτός του ότι θα κάνει καλό στη ψυχική σου υγεία, θα σε βοηθήσει να κάψεις θερμίδες και να χορτάσεις.

Πρόσεξε τι πίνεις
Αντί να πιείς πολύ αλκοόλ, επηρεασμένη από το κλίμα των ημερών, κατανάλωσε 1-2 ποτήρια κρασί και προτίμησε να πιείς όσο περισσότερο νερό μπορείς.

Προσοχή στο τι και πόσο φαγητό βάζεις στο πιάτο σου
Μπορείς να διατηρήσεις τα κιλά σου και να μην ξεφύγεις αν καταναλώσεις αυτά που θέλεις με μέτρο. Γέμισε το πιάτο σου με λίγο απ’όλα, αποφεύγοντας την πέτσα από το αρνί, προσθέτοντας σαλάτα αντί για ακόμη περισσότερες πατάτες και αν για γλυκό φάε 2 φέτες τσουρέκι ή 1-2 κουλουράκια.

Φάε αργά
Όπως ισχύει σε κάθε περίπτωση, το να τρως αργά και να απολαμβάνεις το γεύμα σου θα σε βοηθήσει καλύτερα να καταλάβεις πότε έχεις χορτάσεις, για να αποφύγεις το φούσκωμα, τη δυσπεψία και τις παραπάνω θερμίδες.