17 υγιεινά τρόφιμα που πρέπει να έχεις πάντα στο ψυγείο σου

07.04.2022
17 υγιεινά τρόφιμα που πρέπει να έχεις πάντα στο ψυγείο σου
Κανένα θρεπτικό γεύμα δεν μπορεί να λείψει από το τραπέζι σου όταν γεμίζεις έξυπνα το ψυγείο σου. Και αυτό γιατί η δημιουργία γευμάτων από ένα καλά εφοδιασμένο ψυγείο είναι εύκολη. Επίλεξε μερικά τρόφιμα από κάθε κατηγορία παρακάτω — σάλτσες, πρωτεΐνες, γαλακτοκομικά και δημητριακά — και θα είσαι σε καλό δρόμο για ένα θρεπτικό γεύμα. Παρακάτω διάβασε για 17 εξαιρετικά τρόφιμα με τα οποία μπορείς να γεμίσεις το ψυγείο σου.

Σάλτσες

1. μουστάρδα Ντιζόν

2. Αγνό σιρόπι σφενδάμου

3. Ταχίνι

4. Σάλτσα σόγιας (με λιγότερο αλάτι)

Οι σάλτσες προσθέτουν γεύση σε απλά πιάτα, ενώ προσφέρουν και ορισμένα θρεπτικά συστατικά. Προμηθεύσου μουστάρδα Dijon, καθαρό σιρόπι σφενδάμου, ταχίνι και σάλτσα σόγιας στο ψυγείο σου για να δημιουργήσεις νόστιμα, θρεπτικά γεύματα.

Υδατάνθρακες ή πρωτεΐνες; Ποιος είναι ο συνδυασμός της επιτυχίας για να χάσεις κιλά;

Πρωτεΐνες

5. Αυγά

6. Ξηροί καρποί και βούτυρο ξηρών καρπών

7. Τόφου

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη πηγή ενέργειας. Τα αυγά, οι ξηροί καρποί, τα βούτυρα ξηρών καρπών και το τόφου είναι υπέροχα για αποθήκευση στο ψυγείο σου επειδή διατηρούνται καλά και μαγειρεύονται γρήγορα (ή μπορούν να καταναλωθούν αμέσως).

Γαλακτοκομικά και εναλλακτικά γαλακτοκομικά

8. Απλό γιαούρτι ή γιαούρτι φυτικής προέλευσης

9. Τυρί

10. Γαλακτοκομικά ή φυτικά γάλατα

Πρέπει να έχεις αποθέματα γιαουρτιού για να φτιάξεις ντρέσινγκ για σαλάτες, σάλτσες ή παγωτό. Κράτα μερικά γευστικά τυριά για σαλάτες, τάκος και μπολ με δημητριακά. Το αγελαδινό γάλα ή το φυτικό γάλα είναι επίσης απαραίτητα.

Ποια είναι τα 8 πιο υγιεινά πράσινα λαχανικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Φρέσκα προϊόντα

11. Μήλα

12. Μπρόκολο ή άλλα πράσινα λαχανικά

13. Βασιλικός ή κόλιανδρος

14. Μαρούλι ή άλλα χόρτα

15. Λεμόνια ή λάιμ

Η διατήρηση μιας ποικιλίας προϊόντων στο ψυγείο σου διευκολύνει τα γεύματα και τα σνακ. Επιπλέον, τα εσπεριδοειδή και τα φρέσκα βότανα σου επιτρέπουν να αρωματίζεις το φαγητό σου χωρίς να χρειάζεσαι πολύ αλάτι.

Δημητριακά και προϊόντα δημητριακών

16. Μαγειρεμένα δημητριακά ολικής αλέσεως

17. Τορτίγιες

Τα δημητριακά είναι αναγκαία στο ψυγείο γιατί συχνά χρησιμεύουν ως βάση για τα γεύματα. Αποθήκευσε μια ποικιλία από μαγειρεμένα δημητριακά ολικής αλέσεως και τορτίγιες.

Κόπηκε το ρεύμα; Για πόση ώρα είναι ασφαλή τα τρόφιμα στο ψυγείο ή στον καταψύκτη

Το συμπέρασμα:

Ένα έξυπνα εφοδιασμένο ψυγείο διευκολύνει τον προγραμματισμό των γευμάτων και διασφαλίζει ότι καταναλώνεις το φαγητό σου μέσα από μία ποικιλία.

Χρησιμοποίησε τα παραπάνω στοιχεία ως οδηγό, αλλά συμπλήρωσε τα με άλλα τρόφιμα που απολαμβάνει η οικογένειά σου. Αν σε βοηθά, κράτα μια λίστα με αυτά τα βασικά, ώστε να μην τα ξεχνάς όταν πηγαίνεις στον μανάβη ή στο σουπερ μάρκετ.