«Οι νέες γυναίκες του κακάο», το έργο της Ιταλικής σοκολατοποιίας Luigi Zaini που αποκαθιστά την αξιοπρέπεια στην αγροτική παραγωγή

11.04.2022
«Οι νέες γυναίκες του κακάο», το έργο της Ιταλικής σοκολατοποιίας Luigi Zaini που αποκαθιστά την αξιοπρέπεια στην αγροτική παραγωγή
​Η σειρά «New Women of Cocoa». έχει διάφορες στρατηγικές αξίες: σε επίπεδο προϊόντος, εκφράζει την τεχνογνωσία της Zaini στη μαύρη σοκολάτα, την οποία προσφέρει για πρώτη φορά σε τέσσερις βαθμούς έντασης με 70%, 80%, 90% και 100% κακάο. Τα προϊόντα της εταιρείας είναι #glutenfree καθώς και #palmoilfree.

Πρόσφατα στην οικογένεια των προϊόντων προστέθηκαν δυο σοκολάτες #sugarfree , μαύρη και γάλακτος. Η συσκευασία της συγκεκριμένης καμπάνιας είναι εμπνευσμένη από τα γυναικεία πρόσωπα των καλλιεργητών κακάο που απαθανάτισε ο φωτορεπόρτερ Francesco Zizola.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το 1913 ο Luigi Zàini είδε την ευκαιρία να μετατρέψει το ερευνητικό του εργαστήριο σε ένα μικρό εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας – κακάο. Ίδρυσε τη Zàini SpA στο Μιλάνο, της οποίας η παράδοση συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, αφού η τρίτη γενιά αναδημιουργεί με ενθουσιασμό και με πάθος τις παραδοσιακές χειροποίητες σοκολάτες. Η εταιρεία Luigi Zaini εστιάζει στην τεχνογνωσία της μαύρης σοκολάτας σύμφωνα με τις ανάγκες των καταναλωτών που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την ικανοποίηση του εαυτού τους αλλά ταυτόχρονα να δίνουν όλο και μεγαλύτερη προσοχή στην ευημερία και την άξια πτυχή που εκφράζεται από τις κατασκευαστικές εταιρείες.

ΣΤΟΧΟΣ

Η Zaini σε συνεργασία με την «Cocoa Horizons». (ίδρυμα που ασχολείται με τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την ανάπτυξη των αγροτών) δεσμεύονται σε όσους καλλιεργούν το κακάο μας, μέσω της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, την εξασφάλιση μιας πρώτης οικονομικής και κοινωνικής αυτονομίας σε έναν συνεταιρισμό αγροτών. Ο κύριος στόχος του έργου «New Women of Cocoa» αφορά γυναίκες που ανήκουν σε οικογένειες καλλιεργητών κακάο στην Ακτή Ελεφαντοστού, που τους δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσουν το δικό τους εισόδημα και στη συνέχεια να έχουν οικονομική αυτονομία και αυξημένη οικογενειακή και κοινωνική αναγνώριση, μαζί με ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Η μαύρη σοκολάτα (πάνω από 65%) είναι καλή πηγή σιδήρου, φωσφόρου, καλίου και μαγνησίου, παρέχει καλή ποιότητα πολυφαινόλων και αντιοξειδωτικών ουσιών όλες χρήσιμες στην πρόληψη καρδιαγγειακών προβλημάτων. Επίσης, διεγείρει και την παραγωγή σεροτονίνης, ορμόνη που συμβάλλει στην καλή διάθεση. Η σειρά από ράβδους σοκολάτας με υψηλό ποσοστό κακάο, προσφέρει μια νέα εμπειρία μαύρης σοκολάτας: ένα αισθαντικό ταξίδι στο διαφορετικό και πολύτιμο κακάο, που καλλιεργείται βιώσιμα χάρη στο έργο «Cocoa Horizons».Ένα προϊόν για άτομα που εκτιμούν τη μαύρη σοκολάτα για τη μοναδική γεύση της.

Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα της εταιρείας Luigi Zaini και σημεία πώλησης τους στην ιστοσελίδα sarlas-craving-stories.gr καθώς και στο λογαριασμό Instagram zaini.greece/