Κόπηκε το ρεύμα; Για πόση ώρα είναι ασφαλή τα τρόφιμα στο ψυγείο ή στον καταψύκτη | στο σπιτι , ιδεες & λυσεις | womenonly.gr | Σπίτι
13:02
18/3

Κόπηκε το ρεύμα; Για πόση ώρα είναι ασφαλή τα τρόφιμα στο ψυγείο ή στον καταψύκτη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Έχεις διακοπή ρεύματος και το ψυγείο σου είναι γεμάτο φαγητά (χτύπα ξύλο τέτοια ώρα). Και όπως είναι αναμενομένο αρχίζεις να ανησυχείς για το τι είναι ακόμα ασφαλές να καταναλωθεί. Παρακάτω, θα λάβεις τις απαντήσεις στις πιο άμεσες ερωτήσεις σου:

Στο ψυγείο: Πόσο καιρό θα παραμείνουν τα τρόφιμα ασφαλή χωρίς ρεύμα;

• Όλα τα τρόφιμα: τουλάχιστον 4 ώρες, αν το ψυγείο δεν έχει ανοιχτεί.

• Πέτα στα σκουπίδια μετά από 4 ώρες χωρίς ρεύμα: Κρέας, πουλερικά, ψάρι, γάλα, αυγά, μαγειρεμένα τρόφιμα, μαλακά τυριά, σαλάτες και άλλα αναλώσιμα τρόφιμα.

• Επίσης, ασφαλή τρόφιμα μετά από 4 ώρες είναι: Κέτσαπ, μουστάρδα, ελιές, μαρμελάδες, ζελέδες, ελιές, σάλτσα μπάρμπεκιου, σάλτσα σόγιας, ψωμί, ρολά, κουλούρια, κέικ (χωρίς κρέμα ή κρέμα) κομμένα) φρούτα και λαχανικά.

Βασικό είναι να κρατήσεις την πόρτα του ψυγείου κλειστή όσο το δυνατόν περισσότερο για να διατηρήσεις τη κρύα θερμοκρασία.

Ποτέ μην δοκιμάσεις τρόφιμα για να βεβαιωθείς για την ασφάλειά τους. Δεν μπορείς να βασιστείς στην εμφάνιση ή τη μυρωδιά για να διαπιστώσεις εάν τα τρόφιμα είναι ασφαλή.

Στην κατάψυξη : Πόσο καιρό θα παραμείνουν τα τρόφιμα ασφαλή χωρίς ρεύμα;

• Περίπου 48 ώρες, εάν η κατάψυξη είναι γεμάτη.

• Περίπου 24 ώρες, εάν η κατάψυξη είναι μισογεμάτη.

Κράτησε τη πόρτα του καταψύκτη κλειστή όσο το δυνατόν περισσότερο για να διατηρήσεις την κρύα θερμοκρασία του.

Πώς μπορείς να πεις εάν τα τρόφιμα στην κατάψυξη είναι ακόμα ασφαλή;

Αν το φαγητό εξακολουθεί να περιέχει κρυστάλλους πάγου ή είναι στους 4,5 βαθμούς κελσίου ή χαμηλότερα, το φαγητό είναι ασφαλές. Διαφορετικά, πρέπει να το πετάξεις στα σκουπίδια.

Ποτέ μην δοκιμάζεις τα τρόφιμα για να σιγουρευτείς για την ασφάλειά τους - τα τρόφιμα που φαίνονται και μυρίζουν τελείως καλά υπάρχει περίπτωση να μην είναι ασφαλή για κατανάλωση.

Μπορείς να ξεπαγώσεις με ασφάλεια τα τρόφιμα που έχουν αρχίσει να ξεπαγώνουν;

Ναι - αλλά μόνο εάν εξακολουθούν να περιέχουν κρυστάλλους πάγου ή είναι στους 4,5 βαθμούς κελσίου ή χαμηλότερα. Αν αυτό δεν έχει συμβεί, πέταξε τα τρόφιμα στα σκουπίδια.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ