8 φρούτα που θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά - Ιδιαίτερα τώρα που #Μένουμε_Σπίτι

21.03.2020
8 φρούτα που θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά - Ιδιαίτερα τώρα που #Μένουμε_Σπίτι
Μια χούφτα σύκα όταν είσαι πεινασμένη ή μια μπανάνα ψιλοκομμένη στο γιαούρτι σου, είναι ένας εύκολος τρόπος να καταναλώσεις ένα-δύο σνακ από τα πέντε που σου έχει προτείνει ο διατροφολόγος σου. Το φρούτο είναι άλλο ένα έξυπνο και υγιεινό σνακ που μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Όχι μόνο είναι γεμάτα με βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που χρειάζονται για ένα υγιές σώμα, αλλά τα φρούτα είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες (που βοηθούν στη διαδικασία της πέψης) και χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες. Ένα πολύ πιο έξυπνο σνακ για να έχεις πάντα στην τσάντα σου, σε σχέση με τις μπάρες δημητριακών με ζάχαρη!

Διάβασε παρακάτω 8 φρούτα που μπορείς να καταναλώσεις άφοβα την επόμενη φορά που η κοιλιά σου θα γουργουρίζει... Ιδιαίτερα τώρα που #Μένουμε_Σπίτι

Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα μεσημεριανό σνακ, επειδή έχει λίγες θερμίδες (μόλις 30 ανά μισό φρούτο) και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι απελευθερώνει ζάχαρη σιγά-σιγά στη ροή του αίματός σου, βοηθώντας να μην έχεις τακτικά λιγούρες.

Μήλα

Καταλαβαίνεις ότι ήρθε το «φθινόπωρο» όταν τα μήλα είναι διαθέσιμα στο μανάβικο. Τα φρούτα του φθινοπώρου είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ειδικά σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και μπορεί ακόμη και να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου. Επιπλέον, τα μήλα είναι πλούσια σε πηκτίνη και προβιοτικά, που βοηθούν στα βακτήρια του εντέρου καθώς και στη μείωση της χοληστερόλης.

Διάβασε και αυτό: Με μέτρο οι ποσότητες: Αυτά είναι τα 5 + 1 πιο παχυντικά φρούτα

Σύκα

Τα σύκα είναι σταθερή πηγή φυτικών ινών, που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης, να ελέγξουν το σάκχαρο στο αίμα, να αποτρέψουν τη δυσκοιλιότητα και να σε βοηθήσουν να αισθανθείς χορτάτη για μεγαλύτερη διάρκεια. Τα σύκα έχουν επίσης κάλιο, το οποίο βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής σου πίεσης.

Αχλάδια

Τα αχλάδια είναι ένα θρεπτικό σνακ που σε κάνει να αισθάνεσαι εύκολα κορεσμό. Το νόστιμο αυτό φρούτο περιέχει σχεδόν το ένα τέταρτο της απαραίτητης ημερήσιας πρόσληψης ινών και επίσης έχει βιταμίνη C.

Ακτινίδια

Αυτά τα «μαλλιαρά» φρούτα μπορεί να είναι μικρά, αλλά είναι μια αντιοξειδωτική δύναμη. Έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, είναι γεμάτα από φυτικές ίνες και θρεπτικές ουσίες με άφθονη βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και φυλλικό οξύ.

Μπανάνες

Οι μπανάνες δυστυχώς είναι πλούσιες σε ζάχαρη και θερμίδες σε σχέση με άλλα φρούτα, αλλά είναι επίσης μια σοφή επιλογή όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος. Θρεπτικές , με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλό έως μέτριο γλυκαιμικό δείκτη (ανάλογα με την ωρίμανση τους), θα σε κρατήσουν γεμάτη μέχρι να πάρεις το δείπνο σου.

Πορτοκάλια

Μην σνομπάρεις το ταπεινό πορτοκαλάκι αν θες να καθυστερήσεις λίγο την πείνα σου. Τα πορτοκάλια έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Κόψε ολόκληρο το πορτοκάλι σε φέτες, αντί να πιεις να ποτήρι χυμό πορτοκαλιού. Με αυτό τον τρόπο θα μείνεις χορτάτη για περισσότερη ώρα.

Ρόδι

Τα ρόδια εκτός του ότι είναι μια νόστιμη προσθήκη στις σαλάτες και τα πικάντικα πιάτα όπως το κους κους, είναι γεμάτα με άπειρα αντιοξειδωτικά.

Περιέχουν φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, φυλλικό οξύ, κάλιο, φλαβονοειδή, βιταμίνη C, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Κ, πολυφαινόλες και φώσφορο. Θες κι άλλα;