Κάστανα, χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή, τη χρήση και τη συντήρησή τους

27.11.2022
Κάστανα, χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή, τη χρήση και τη συντήρησή τους
Τα πρώτα κάστανα στους πάγκους της λαϊκής αγοράς και στα ράφια των μανάβικων κάνουν την εμφάνισή τους τον Οκτώβριο και μας βάζουν σε χειμωνιάτικη διάθεση.

Την «τιμητική» τους έχουν βέβαια το Δεκέμβριο και ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων ως συνοδευτικό στα γιορτινά κρέατα και τη παραδοσιακή γαλοπούλα ή ως υλικό σε πολλά γλυκά.

Όταν αγοράζουμε ωμά κάστανα, διαλέγουμε αυτά που είναι μεγάλα, με λαμπερή φλούδα, χωρίς σκασίματα ή τρύπες. Για να βεβαιωθείτε για τη φρεσκάδα τους, ανοίξτε μερικά και ελέγξετε το εσωτερικό τους να είναι υπόλευκο και αποφύγετε εκείνα που παρουσιάζουν μούχλα ανάμεσα στη σάρκα και το εξωτερικό τους κέλυφος.

Η συνέχεια στο itrofi.gr