SEX

Πώς να νιώσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση στο σεξ

30.01.2020
Πώς να νιώσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση στο σεξ
4 υπέροχοι τρόποι να τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου στο κρεβάτι

Η αυτοπεποίθηση στο σεξ ξεκινά από την αυτοπεποίθηση που έχεις ή δεν έχεις γενικά στη ζωή σου και καταλήγει να επηρεάσει την ερωτική σου ζωή.

Δες και αυτό: Τα tips που (σίγουρα) θα σε οδηγήσουν σε οργασμό

Έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως πολλές γυναίκες επιλέγουν να καταναλώσουν αλκοόλ, προκειμένου να μειώσουν τις αναστολές και τα ταμπού τους και να αυξήσουν την αυτοπεποίθηση. «Το γεγονός ότι το αλκοόλ παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στην ερωτική ζωή, δείχνει ότι οι γυναίκες ψάχνουν κάτι που θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή τους. Αλλά καταλήγουν να χάνουν τον έλεγχο και να κάνουν μεθυσμένα one-night stands», δήλωσε η επικεφαλής της εταιρίας που διεξήγαγε την έρευνα στην Αυστραλία.

Κι ενώ τα επίπεδα αυτοπεποίθησης είναι κάτι που μεταβάλλεται ανάλογα με την ηλικία ή τη φάση ζωής, δεν υπάρχει λόγος να καταφεύγεις στο αλκοόλ για να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου. Δες παρακάτω τους υγιείς τρόπους με τους οποίους μπορείς να το καταφέρεις:

Κάνε focus πάνω σου σε ό,τι σου δίνει αυτοπεποίθηση
Αντί να σκεφτείς πώς θα καλύψεις τα σημεία του σώματός σου που δεν αγαπάς, κάνε το αντίθετο. Κάνε focus σε αυτά που σου αρέσουν. Για ποια σημεία είσαι υπερήφανη; Θα βοηθήσει να φορέσεις ρούχα (ή εσώρουχα) που σε κάνουν να νιώθεις ο εαυτός σου και αναδεικνύουν το sexiness που σου ταιριάζει. Το θέμα δεν είναι πώς θα σε δει ο σύντροφός σου, αλλά πώς θα δεις εσύ τον εαυτό σου.

Αυτό το είδες; Αυτή είναι η μέρα του κύκλου που έχεις τον καλύτερο οργασμό

Εξοικειώσου με αυτά που ξέρεις
Όλοι έχουμε δεξιότητες στο σεξ και ξέρουμε ποιες είναι. Άλλοι είναι εξπέρ στα φιλιά και άλλοι στο στοματικό σεξ. Μπορεί και στα δύο. Όταν κάνεις αυτό με το οποίο νιώθεις άνετα για ένα μήνα σερί, μετά θέλεις να δοκιμάσεις κάτι άλλο. Και φυσικά η αυτοπεποίθησή σου είναι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Δοκίμασε κάτι νέο
Όταν εξοικειώνεσαι με αυτό που ήδη ξέρεις, σου είναι πιο εύκολο να δοκιμάσεις κάτι νέο. Πρόσεξε, όχι να το κάνεις συνήθεια, αλλά να το δοκιμάσεις.

Κάνε λίγη πλάκα
Το σεξ δεν χρειάζεται να είναι μόνο σοβαρό. Έχει και άβολες στιγμές και πράγματα που δεν θα λειτουργήσουν ποτέ στην πράξη. Το να μπορείς να γελάσεις, δείχνει ότι έχεις καλή επικοινωνία με τον παρτενέρ σου. Και ότι αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει ότι παραμένουμε σοβαροί καθ’όλη τη διάρκεια.

Διάβασε επίσης: Εσύ ξέρεις τη διαφορά ανάμεσα στον κολπικό και τον κλειτοριδικό οργασμό;