SEX

Σεξ στην εγκυμοσύνη: Οι 6 στάσεις που προσφέρουν απόλαυση και είναι ασφαλείς

01.12.2019
Σεξ στην εγκυμοσύνη: Οι 6 στάσεις που προσφέρουν απόλαυση και είναι ασφαλείς
Η σκέψη του σεξ στην εγκυμοσύνη μπορεί να είναι τρομακτική για πολλά ζευγάρια. Θα βλάψει το μωρό; Θα μπορούσε να προκαλέσει τοκετό; Αυτά τα ερωτήματα και πολλά άλλα αποτελούν συχνά θέμα συζήτησης μεταξύ των υποψήφιων γονιών. Αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, το σεξ είναι εντελώς ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εφ 'όσον δεν έχει να κάνει με κάποιες επιπλοκές, όπως ένας ακατάλληλος τράχηλος. Η Holly Richmond, μια κλινική θεραπεύτρια σεξ, λέει ότι η καλύτερη περίοδος για το σεξ κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, είναι κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου και ο λόγος είναι ότι τότε η ναυτία και η ταλαιπωρία του πρώτου τριμήνου έχει τελειώσει (συνήθως) και η κοιλιά σου ακόμα δεν έχει φτάσει στο μέγιστο μέγεθος.

H απόλαυση του σεξ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης συχνά έχει να κάνει με τη στάση. Μια μελέτη του 2010 αποκάλυψε ότι εκείνοι που πέτυχαν τη μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση κατά τη διάρκεια του σεξ της εγκυμοσύνης, επέλεξαν συγκεκριμένες θέσεις, όπως αυτές που προστατεύουν την κοιλιά.

Εάν θέλεις να κάνεις καλό σεξ κατά τη διάρκεια αυτών των εννέα μηνών, διάβασε παρακάτω μερικές στάσεις που προτείνει το she knows και οι οποίες έχουν πάρει την έγκριση των γιατρών. Αλλά, εάν δεν είσαι σίγουρη ή πιστεύεις ότι μπορεί να αισθάνεσαι άβολα, το καλύτερο είναι να μιλήσεις με το γιατρό σου για το τι μπορεί να είναι το καλύτερο για εσένα και το σώμα σου!

Στάση βάτραχου

Μοιάζει με τη στάση στα τέσσερα, αλλά η έγκυος στηρίζεται στους βραχίονες της, αντί για τα χέρια της. Αυτή η στάση είναι προτιμότερη νωρίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπου μπορεί να υπάρχει καλύτερη ισορροπία στα τέσσερα. Βεβαιώσου ότι το στομάχι σου είναι σε άνετη θέση και προσάρμοσε ή πρόσθεσε μαξιλάρια!

Στάση κουτάλι

Ξάπλωσε άνετα με τα γόνατά σου λυγισμένα και ο σύντροφός σου θα διεισδύσει πλάγια και από πίσω. Αυτή η θέση σου επιτρέπει να ελέγξεις το βάθος της διείσδυσης (η καμπύλη των ποδιών μπορεί απλά να κάνει όλη τη διαφορά). Επιπλέον, μπορείς εύκολα να προσθέσεις sex toys για πρόσθετη διέγερση και απόλαυση.

Στάση πρόσωπο με πρόσωπο

Για αυτή τη θέση, θα ξαπλώσετε πρόσωπο με πρόσωπο ο ένας με τον άλλο, καθώς το πόδι σου θα είναι ίσια και στο πλάι. Ο σύντροφός σου θα τοποθετήσει το πόδι του με τον κατάλληλο τρόπο και θα διεισδύσει υπό γωνία. Αυτή η στάση βοηθά να μην πιεστεί η κοιλιά.

Στάση καουμπόισα

Μια στάση που προτιμούν πολλοί, καθώς αυτή η θέση επιτρέπει στην έγκυο να είναι από πάνω και να ελέγχει την ένταση της διέγερσης.

Στάση χωρίς διείσδυση

Αν είσαι στις μέρες όπου οι πολλές κινήσεις είναι απαγορευτικές αλλά έχεις ακόμα διάθεση για κάποια δράση, το στοματικό σεξ και ο αμοιβαίος αυνανισμός είναι σίγουρα ασφαλείς και σέξι επιλογές που σπάνια απογοητεύουν.

Στάση στην άκρη του κρεβατιού / καρέκλας

Πάρε θέση! Για τη στάση αυτή, ο σύντροφος σου μπορεί να καθίσει στην άκρη του κρεβατιού ή της καρέκλας, ενώ εσύ μπορείς να καθίσεις πάνω του κοιτώντας από την αντίθετη πλευρά. Το πλεονέκτημα είναι ότι αφήνει τα χέρια του συντρόφου σου ελεύθερα για άλλες δραστηριότητες.