SEX

Ανατρεπτική έρευνα: Με αυτές τις γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ τα αρσενικά

12.09.2018
Ανατρεπτική έρευνα: Με αυτές τις γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ τα αρσενικά
Θα περίμενες ποτέ μια συναισθηματικά ασταθής γυναίκα να διεγείρει τα ανδρικά πάθη σε μεγαλύτερο βαθμό από μία πιο... κατασταλαγμένη;

Κι όμως, αυτό ακριβώς συμβαίνει. Σύμφωνα με έρευνα Γερμανών επιστημόνων η οποία δημοσιεύεται στο «Journal of Sex Research», οι άνδρες απολαμβάνουν τη συναισθηματική ανασφάλεια στο σεξ, με αποτέλεσμα οι γυναίκες που… δεν ξέρουν τι –και ποιον- θέλουν, να τους αναστατώνουν σεξουαλικά σε σημείο που ελάχιστοι θα περίμεναν.

Οι απαντήσεις πάνω στις οποίες στηρίχθηκε η μελέτη, δόθηκαν από 1.000 εθελοντές (όλοι τους σε μακροχρόνιες σχέσεις και με μέσο όρο ηλικίας τα 51 έτη) σε επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τη Dr. Julia Velten του Πανεπιστημίου Bochum, με τα αποτελέσματα που προέκυψαν να προκαλούν ερωτηματικά.

Διαβάστε ακόμη: Τα 5 βασικά υλικά για τέλειο σεξ

Γιατί τελικά οι άνδρες προτιμούν την ανασφάλεια στο σεξ; Λόγω αδυναμίας δέσμευσης ή μήπως διότι οι γυναίκες οι οποίες χαρακτηρίζονται από αυτή είναι λιγάκι πιο τολμηρές στο κρεβάτι τους;

Στην ίδια έρευνα, προέκυψαν ακόμα μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

«Σε άνδρες που έχουν εύκολα ερωτικές φαντασιώσεις ή οπτικά ερεθίσματα, το να έχουν σύντροφο που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο μπορεί να διευκολύνει τη σεξουαλική λειτουργία», υποστήριξε η ομάδα ερευνητών συνεχίζοντας:

«Οι άνδρες που είναι διεξοδικοί και ευσυνείδητοι μπορεί να νιώθουν την ανάγκη να ικανοποιήσουν τις συντρόφους τους σεξουαλικά, πράγμα που μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα και στη σεξουαλική απόδοση του συντρόφου τους».

Διαβάστε ακόμη: Τα πικρά μυστικά της μακροχρόνιας σχέσης

Κάπου εκεί καταλαβαίνουμε ότι αυτό που υποστηρίζουν ψυχολόγοι και σεξολόγοι, πως τα πάντα είναι θέμα χημείας είναι… πέρα για πέρα αληθινό.