SEX

Τι πραγματικά θέλει από εσένα στο κρεβάτι

09.12.2018
Τι πραγματικά θέλει από εσένα στο κρεβάτι
Μήπως τελικά τα πράγματα δεν είναι όσο επιφανειακά νομίζεις;

Υπάρχει μια δημοφιλής άποψη που υποστηρίζει ότι το μόνο που θέλουν οι άντρες είναι σεξ. Και φαγητό.

Εν μέρει, όπως εξηγεί και ο dating expert Matthew Hussey, η άποψη αυτή είναι σωστή. Παρ'όλα αυτά, ακόμη κι αν έχουν και τα δύο, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι μπορεί να παραμένουν σε μια κακή σχέση, νοσταλγώντας τις μέρες που ήταν ελεύθεροι.

Δες και αυτό: Έχει "βαλτώσει" η σχέση σου; 10 τρόποι για να βάλεις ξανά τον ρομαντισμό στη ζωή σου

Σε ό,τι αφορά το σεξ, παρ'όλο που πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι όσο περισσότερο γίνεται τόσο καλύτερη είναι η σχέση ενός ζευγαριού, υπάρχουν βαθύτεροι παράγοντες που οδηγούν στο να μην μπορείτε να ξεκολλήσετε ο ένας από τον άλλο.

Για παράδειγμα, μπορεί αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι κάνετε υπέροχες, ουσιαστικές συζητήσεις και νιώθετε έλξη ο ένας για τον άλλο. Ίσως δίνει προσοχή στις σωματικές και συναισθηματικές σου ανάγκες, ή μπορεί να έχει έντονη την αίσθηση του σκοπού και είναι ενεργητικός στη ζωή του, κάτι που σε κάνει να τον θέλεις έντονα σεξουαλικά. Ή μπορεί να κάνετε ερωτικά κοπλιμέντα μεταξύ σας και προσπαθείτε να παραμείνετε επιθυμητοί ο ένας στον άλλον.

Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι το σεξ είναι το σύμπτωμα μιας υγιούς σχέσης, και όχι η άμεση αιτία. Αυτό όμως που φαίνεται να έχει περισσότερη σημασία από το ίδιο το σεξ είναι η παρουσία της σεξουαλικής επιθυμίας. Η σεξουαλική επιθυμία περιλαμβάνει την καινοτομία, το μυστήριο, τη διασκέδαση, την περιπέτεια, την αίσθηση της κοινού ενθουσιασμού, την ικανότητα να αφεθείτε και να νιώσετε κοινό πάθος.

Διάβασε επίσης: Η νέα μορφή απιστίας δεν σχετίζεται με το σεξ

Όπως εξηγεί η ειδικός σχέσεων Esther Perel στο TED Talk "The Secret to Desire in a Long Term Relationship", τα πράγματα που δημιουργούν αισθήματα αγάπης δεν είναι τα ίδια με τα πράγματα που δημιουργούν την επιθυμία. Αυτό που πραγματικά σκοτώνει τις σχέσεις είναι όταν δύο άνθρωποι απλά εστιάζουν στις ανέσεις-ανάγκες εις βάρος κάθε άλλου τομέα έλξης. Μπορεί να επικεντρώνονται στο χτίσιμο ενός σπιτιού, στην ασφάλεια και στην πληρωμή των λογαριασμών. Όλα αυτά είναι σημαντικά και είναι αναμφίβολα μέρος της ζεστασιάς που μπορούν να προσφέρουν οι σχέσεις. Αλλά αν αυτές οι δραστηριότητες γίνουν το μόνο σημείο εστίασης της σχέσης, θα εξαφανίσουν όλα τα άλλα στοιχεία που δημιουργούν έλξη, και όχι μόνο άνεση.

H πραγματική έλξη είναι πράγματα όπως το να φτάνετε καθυστερημένοι σε ένα πάρτυ επειδή δεν... κρατηθήκατε, να δίνετε αυθόρμητα σεξουαλικά κοπλιμέντα ή να εκφράζετε την σωματική σας επιθυμία, να κάνετε πράγματα που κάνουν τον άλλον να αισθάνεται σέξι, και όχι μόνο αγαπητός, και να δίνετε προτεραιότητα τόσο στη σωματική όσο και στη συναισθηματική οικειότητα.

Διάβασε επίσης: 3 πράγματα που κάνεις μετά το σεξ και μπορεί να βλάψουν την υγεία σου -Και δεν εννοούμε το τσιγάρο!

Εξίσου σημαντικό με το να δείχνετε πως νοιάζεστε και εκτιμάτε ο ένας τον άλλον, είναι να προκαλείτε τη σεξουαλική σας επιθυμία, η οποία περιλαμβάνει τη φροντίδα των σωματικών και ερωτικών δραστηριοτήτων που κρατούν τα πράγματα ενδιαφέροντα, που προσθέτουν ένα στρώμα απροβλεπτότητας και ενισχύουν τον ερωτικό αυθορμητισμό στην καθημερινότητα σας.