Η εγκυμονούσα Ανθή Βούλγαρη έφτιαξε κέικ μελομακάρονο και μάλιστα χωρίς ζάχαρη!

14.12.2024
Η εγκυμονούσα Ανθή Βούλγαρη έφτιαξε κέικ μελομακάρονο και μάλιστα χωρίς ζάχαρη!
Μια πρωτότυπη συνταγή που αν κρίνουμε από την εμφάνιση της πέτυχε τέλεια

Ένα απίθανο γλυκό για τη λιγούρα χωρίς τύψεις αφού δεν περιέχει ζάχαρη, παρά μόνο αγνό μέλι και δείχνει εντυπωσιακό. Το κέικ μελομακάρονο ήρθε απ΄ότι φαίνεται για να μείνει και να σας ξετρελάνει.

Η εγκυμονούσα Ανθή Βούλγαρη πάντως που το έφτιαξε μάλλον θα το βάλει στο πρόγραμμα καθώς μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της για γλυκό χωρίς φόβο για τις παρενέργειες της ζάχαρης. Για να το κάνει ακόμα πιο υγιεινό η ίδια το έφτιαξε με αλεύρι ολικής κάνοντας μια μικρή παραλλαγή στη συνταγή που κυκλοφορεί.

ΥΛΙΚΑ

100 ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
300 γρ αλεύρι (εγώ έβαλα ολικής άλεσης)
1 κ.γ baking powder
1 κούπα χυμό πορτοκάλι και λίγο ξύσμα
1.κ.γ γαρύφαλλο
2 κ.γ κανέλα
Τριμμένο καρύδι
3 ή 4 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κ.γ σόδα

3517981633736524925_9fcc6.jpg

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε τον χυμό από πορτοκάλι, το λάδι , μέλι, κανέλα , γαρύφαλο , μπέικιν , ξύσμα από ένα πορτοκάλι και το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ . Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός . Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και ρίχνουμε το μείγμα μας στην βάση του κέικ , αφού έχουμε αλευρώσει & βουτυρώσει.
Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς , στο πάνω-κάτω για 40 με 45 λεπτά .
Όταν το κέικ βγει από τον φούρνο και είναι έτοιμο ρίχνουμε από πάνω την κουβερτούρα που έχουμε λιώσει ή σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και πασπαλίζουμε με τα καρύδια

Τελευταία τροποποίηση στις 14.12.2024 - 12:59