SEX

Τι μου είπε ένα πουλάκι: 5 μύθοι περί πέους

10.01.2012
Σου λέει πως δεν χωράει το πέος του στα κοινά προφυλακτικά γι' αυτό και δεν το φοράει; Το πουλάκι του δεν σηκώνεται ούτε με σφαίρες αλλά αυτό λέει συμβαίνει σε όλους τους άντρες. Καιρός να μπούμε στην ανατομία ενός εγκλήματος και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!

Σου λέει πως δεν χωράει το πέος του στα κοινά προφυλακτικά γι' αυτό και δεν το φοράει; Το πουλάκι του δεν σηκώνεται ούτε με σφαίρες αλλά αυτό λέει συμβαίνει σε όλους τους άντρες. Καιρός να μπούμε στην ανατομία ενός εγκλήματος και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!

Μύθος νούμερο 1 - Το πέος του δεν λέει να σηκωθεί και εκείνος επιμένει πως δεν τρέχει κάστανο: αυτό λέει συμβαίνει σε όλους τους άντρες:

Σίγουρα η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί πρόβλημα αρκετών αντρών. Μόνο στις ΗΠΑ 18 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα τούτο. Αλλά... δεν συμβαίνει σε όλους τους άντρες. Γενικά, το πέος του, είναι όσο υγιές είναι το υπόλοιπο σώμα του και πέραν των ψυχογενών αιτίων, η δυσλειτουργία του μπορεί να οφείλεται σε οργανικά αίτια:

Τα οργανικά αίτια διακρίνονται σε:

1. Αγγειακά: όπως ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, υπερλιπιδαιμία και καρδιαγγειακή νόσο που οφείλονται σε παθήσεις πολύ συχνές πλέον στην εποχή μας. Μελέτες έχουν δείξει ότι ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία αγγειακού τύπου εμφανίζουν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάζουν στεφανιαία νόσο. Μάλιστα, μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι ασθενείς με στυτική διαταραχή, χωρίς ιστορικό στεφανιαίας νόσου, όταν υποβλήθηκαν σε καρδιολογικό έλεγχο το 20% περίπου παρουσίαζε βλάβες στα στεφανιαία αγγεία χωρίς να το γνωρίζει.

2. Νευρογενή: ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσο του Parkinson, εγκεφαλικό επεισόδιο, χειρουργική της πυέλου, όπως ριζική προστατεκτομή, ριζική κυστεκτομή κ.ά.

3. Ορμονικά: ασθενείς με υπογοναδισμό, υπο- και υπερθυρεοειδισμό.

4. Ανατομικά: συγγενείς και επίκτητες γωνιώσεις του πέους.

5. Οφειλόμενα σε φάρμακα και ουσίες: αντι-υπερτασικά, αντικαταθλιπτικά, αντιανδρογόνα, καπνός, αλκοόλ, ναρκωτικές ουσίες.

Η επιστήμη σήμερα διαθέτει μια σειρά εφαρμογών για αντιμετώπιση του προβλήματος. Σταματήστε και οι δυο να κάνετε πως δεν συμβαίνει τίποτα, μπας και δείτε χαρά στα σεντόνια σας.

Μύθος νούμερο 2: Δεν φοράει προφυλακτικό γιατί κανένα δεν είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει το πέος του:

Δεν είναι λίγα τα αγόρια που παραπονιούνται πως το πέος του είναι προικισμένο και δεν βρίσκουν προφυλακτικό για να το φορούν. Η πραγματικότητα είναι όμως πως μόνο το 6% του αντρικού πληθυσμού έχει ανάγκη από ένα XL προφυλακτικό. Και επειδή στο εμπόριο κυκλοφορούν πλέον προφυλακτικά σε διάφορα μεγέθη, ας αφήσει τα τερτίπια κι ας ασχοληθεί με το να εφαρμόσει σωστά το προφυλακτικό που είναι αρκετά ελαστικό για να τον χωρέσει. Το υπόλοιπο 94% μπορεί να σταματήσει τα ψέματα!

Για να δεις τις απαραίτητες πληροφορίες εφαρμογής του προφυλακτικού, κάνε κλικ εδώ:

Μύθος νούμερο 3 - δεν φταίει αυτός που ολοκλήρωσε γρήγορα αλλά εσύ που τον άναψες τόσο:

Η αλήθεια είναι πως για όλα φταίει η μάνα φύση. Εκ των πραγμάτων, ο σκοπός της επαφής είναι η αναπαραγωγή. Κύριος στόχος του αρσενικού από τη μάνα φύση είναι να εκσπερματώσει γρήγορα γρήγορα και μάλιστα το 85% των ανδρών εύκολα μπορεί να ολοκληρώσει μέσα σε 3 λεπτά ή λιγότερο. Ο σωστός ο άντρας, που ξέρει και έχει δοκιμάσει τις αντοχές του, θα προσπαθήσει να επενδύσει στα προκαταρκτικά, για να το χαρείς κι εσύ το ερωτικό παιχνίδι.

Μύθος Νούμερο 4 - δεν φταίει αυτός για το μικρό του πέος, ο μπαμπάς του φταίει γι΄αυτό!

Παρά τα όσα κατηγορώ δίνει στον μπαμπά του, το πέος (όσον αφορά το μέγεθος, το σχήμα και το πάχος του) δεν οφείλεται σε γενετικά αίτια. Δυστυχώς για εκείνον, τα χαρακτηριστικά του πέους σχηματίζονται στη μήτρα ήδη, οπότε η μάνα φύση παίρνει όλο τον έλεγχο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις πάντως, τα πέη χαρακτηρίζονται από σχετική ισότητα, δηλαδή ένα μέσο πέος σε στύση φτάνει και τα 15 εκατοστά. Ταυτόχρονα πάντως, είναι αλήθεια πως τα περισσότερα πέη διαθέτουν μια κλίση (όχι δραματική και συχνά όχι τόσο εμφανή ώστε να υποπέσει στην αντίληψή σου).

Μύθος Νούμερο 5 - σου τόνισε με νόημα πως φοράει μεγάλο νούμερο παπούτσι. Υποθέτεις πως θα συναντήσεις ένα πέος δίχως άλλο:

Η θεωρία που συνδέει το μέγεθος παπουτσιού ή το πόσο μεγάλο είναι το χέρι ή η μύτη του με το πέος του, έχει καταρριφθεί. Σε έρευνα των ουρολόγων Shah and Christopher το 2002 στην Βρετανία, καταγράφηκαν τα μεγέθη πέους 104 αντρών χωρίς κάποια στυτική δυσλειτουργία ταυτόχρονα με το νούμερο παπουτσιού τους. Η γραμμική παλινδρόμηση ανάμεσα στις δύο μεταβλητές, μας έδωσε το νούμερο 0.012 (p = 0.28) που στατιστικά δεν φανερώνει κάποιο σαφή συσχετισμό ανάμεσα στο νούμερο παπουτσιού και στο μέγεθος πέους των συμμετεχόντων.

https://www.facebook.com/womenonly.gr