6 τρόποι να απλοποιήσεις την πρωινή ρουτίνα της οικογένειάς σου

10.02.2022
6 τρόποι να απλοποιήσεις την πρωινή ρουτίνα της οικογένειάς σου
Ακόμη κι αν έχεις δυο μικρά παιδιά

Τα πρωινά των καθημερινών είναι πάντα λίγο μπερδεμένα—ειδικά αν προσπαθείς να ετοιμάσεις τόσο τον εαυτό σου όσο και τα μικρά σου παιδιά.

Μαμά και κόρη: Μπορούν να είναι κολλητές φίλες; Πόσο καλό είναι τελικά;

Δοκίμασε αυτές τις στρατηγικές για να δεις πως μπορείς να βελτιώσεις και να απλοποιήσεις τα πρωινά της οικογένειας σου:

Ξύπνα νωρίς
Ξύπνα τουλάχιστον μια ώρα πριν από όλους και ξεκίνα το πρωί σου με νερό και λεμόνι. Το να ξυπνήσεις νωρίς θα σου επιτρέψει να περάσεις ήσυχο χρόνο με τον σύζυγό σου, πίνοντας καφέ ή διαβάζοντας - μακριά από τηλέφωνα.

Μετακίνησε το σώμα σου
Η προπόνηση και η κίνηση κάθε πρωί είναι σημαντική, καθώς οφελεί τόσο τη σωματική όσο και τη ψυχική ευεξία. Ένας γρήγορος περίπατος στη γειτονιά, ή ακόμα και το να περπατήσεις μέχρι το αγαπημένο σου καφέ το πρωί διασφαλίζει ότι θα αυξήσεις τις ενδορφίνες σου.

Διευκόλυνε όλους να συμμετάσχουν
Δεν μπορεί κάθε νοικοκυριό να μοιράσει τις πρωινές ευθύνες όσον αφορά τα παιδιά, αλλά η «ομαδοποίηση» σε πράγματα όπως τα σχολικά γεύματα και το ντύσιμο των παιδιών θα βοηθήσει την οικογένεια σου να εξοικονομήσει πολύ χρόνο και να κάνει τα πράγματα να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

Ετοίμασε έξυπνα το μεσημεριανό γεύμα για το σχολείο
Ένα συρτάρι για σνακ είναι το κλειδί για να ετοιμάσεις ένα γεύμα γρήγορα και εύκολα. Η οργάνωση των σνακ σε διαφορετικά δοχεία σε ένα συρτάρι διευκολύνει το να δεις τι έχεις, ώστε να μπορείς να τα πάρεις και να φύγεις.

Αποθήκευσε αντικείμενα όπου τα χρειάζεσαι
Κράτησε τις τσάντες των παιδιών και τις εργασίες για το σπίτι κοντά στην εξώπορτα για να εξασφαλίσειε μια ομαλή μετάβαση από το σπίτι. Φύλαξε τις κάλτσες σε καλάθια, οπότε όταν έρθει η ώρα να φύγετε, όλοι μπορούν να αρπάξουν τις κάλτσες και τα παπούτσια τους χωρίς να τρέχουν πίσω στα δωμάτιά τους για να τα αναζητήσουν.