Είσαι μαμά; Αυτοί είναι οι στόχοι που αξίζει να βάλεις για το 2022

08.01.2021
Είσαι μαμά; Αυτοί είναι οι στόχοι που αξίζει να βάλεις για το 2022
Για μια πιο υγιή σχέση μαμάς-παιδιού

Παρόλο που τέλειοι γονιοί δεν υπάρχουν, μπορούμε πάντα να προσπαθούμε για κάτι καλύτερο. Και αν, με αφορμή τον ερχομό του νέου έτους, έχεις θέσει κάποιους προσωπικούς στόχους, γιατί να μην το κάνεις και σε ό,τι αφορά τη μητρότητα;

Δες και αυτό: Κοινωνική αποστασιοποίηση: Θα επηρεάσει τις δεξιότητες των μωρών που μεγαλώνουν στην εποχή του COVID;

Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές που μπορείς να εφαρμόσεις το 2022 για να γίνεις καλύτερη μαμά:

Γίνε πιο υπομονετική: Είναι λογικό και αναμενόμενο ως μητέρα να χάνεις την ψυχραιμία σου, αλλά πριν αρχίσεις να φωνάζεις, προσπάθησε να ηρεμήσεις και να σκεφτείς λογικά. Αν χρειαστεί, απομονώσου για λίγο και δοκίμασε να πάρεις βαθιές ανάσες, έτσι ώστε να συνομιλήσεις σωστά με το παιδί σου. Εξάλλου, τα παιδιά αντιδρούν με καλύτερο τρόπο σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα.

Βρες χρόνο για τον εαυτό σου: Η (πολύ δύσκολη) ανατροφή των παιδιών μπορεί πολύ εύκολα να σε παρασύρει και να σε κάνει να παραμελήσεις τον πολύ απαραίτητο ελεύθερο χρόνο σου. Προσπάθησε να βρίσκεις έστω και λίγες ώρες με τον εαυτό σου για να ηρεμείς και να κάνεις όσα σε ευχαριστούν.

Αυτό το είδες; Τα 4 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου τις πρώτες ημέρες μετά τον τοκετό (και συνήθως δεν τα γνωρίζεις)

Μην κάνεις συγκρίσεις: Είναι μια παγίδα στην οποία πολλοί γονείς πέφτουν συχνά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να θυμάσαι πως οι άνθρωποι διαφέρουν μεταξύ τους, και γι'αυτό, πριν κάνεις εσπευμένα μια σύγκριση ανάμεσα στο παιδί σου και ένα άλλο παιδί, αναρωτήσου ποιες είναι οι πραγματικές του ανάγκες και ποια είναι τα δικά του, μοναδικά χαρίσματα. Εκτίμησε το για αυτό που είναι και παίνεψε το για όσα καταφέρνει.