Τα 5 πράγματα που καλό είναι μην πεις ποτέ σε μια γυναίκα που δεν θέλει να κάνει παιδιά

29.08.2021
Τα 5 πράγματα που καλό είναι μην πεις ποτέ σε μια γυναίκα που δεν θέλει να κάνει παιδιά
To να μην έχει κάποιος παιδιά σήμερα φαίνεται ότι αρχίζει και γίνεται ευρύτερα αποδεκτό από την κοινωνία. Υπάρχουν βέβαια ακόμα περιπτώσεις όπου δεν είναι όλοι έτοιμοι να το αποδεχτούν ή ακόμη και να το κατανοήσουν ειδικά όταν οι γυναίκες κάνουν αυτήν την επιλογή. Όταν οι άνθρωποι κάνουν σκέψεις για την επιλογή μιας γυναίκας να αποκτήσει παιδί (ή όχι), μπορεί να πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν συνέπειες της γνώμης τους. Αλλά στην πραγματικότητα, το να κρίνεις κάποιον πάνω σε αυτό το θέμα, μπορεί να θεωρηθεί αγένεια ή ακόμη να είναι oδυνηρό για ορισμένες γυναίκες.

Εμείς υποστηρίζουμε την ιδέα ότι πρέπει να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις όλων. Γι 'αυτό θα θέλαμε να σταθούμε λίγο περισσότερο σε αυτό το τόσο λεπτό θέμα και να υπογραμμίσουμε μερικέ κουβέντες που καλό είναι να μην πεις όταν μιλάς με κάποιον που συνειδητά έχει επιλέξει να μη γίνει γονιός.

«Δεν θα ξέρεις ποτέ τι σημαίνει αληθινή αγάπη αν δεν έχεις τα δικά σου παιδιά».

Η αγάπη είναι ένα σύνθετο συναίσθημα που αναπτύσσουμε με την πάροδο του χρόνου. Κάποιος μπορεί να αγαπήσει βαθιά τους συντρόφους του, τους φίλους του και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Άλλοι είναι πραγματικά αφοσιωμένοι στα κατοικίδια τους. Λέγοντας λοιπόν ότι η αγάπη μητέρας-παιδιού είναι η μόνη αληθινή αγάπη είναι μάλλον μονόπλευρο. Εξάλλου, υπάρχουν πολλά παραδείγματα σχέσεων γονέα-παιδιού γεμάτα λατρεία και σεβασμό, ενώ άλλες οικογένειες δίνουν αγώνα για την ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων.

«Θα αλλάξει τη ζωή σου προς το καλύτερο»!

Η αλλαγή θα έρθει σίγουρα, αλλά είναι δύσκολο να πει κανείς με βεβαιότητα εάν η αλλαγή θα είναι καλή ή κακή. Δεν είναι όλοι πρόθυμοι να κοιμούνται λιγότερο, να αλλάξουν τη ρουτίνα τους, να μην έχουν αρκετό χρόνο για τον εαυτό τους, να έχουν ένα πιο ακατάστατο χώρο και ένα θορυβώδες περιβάλλον. Όταν αποφασίζουν να μην αποκτήσουν παιδί, μερικές γυναίκες το λαμβάνουν αυτό υπόψη και συνειδητοποιούν ότι δεν θα είναι ευτυχισμένες, αν κάνουν αυτήν την επιλογή στη ζωή τους.

«Μισείς τα παιδιά;»

Τις περισσότερες φορές, η επιλογή να μείνεις χωρίς παιδιά δεν έχει να κάνει με το ότι δεν σου αρέσουν τα παιδιά. Αυτές οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι θείες ή νονές και μπορεί πραγματικά να απολαμβάνουν το χρόνο που περνάνε κοντά στα νεότερα μέλη της οικογένειάς τους. Μπορούν να τους δώσουν την αγάπη, το χρόνο και την αφοσίωση τους, ενώ έχουν αποφασίσει να μην είναι οι ίδιες μητέρες.

«Δεν έχεις πετύχει τίποτα εάν δεν έχεις παιδιά»

Η κοινωνία συχνά απεικονίζει τις άτεκνες γυναίκες ως ελαττωματικές και σίγουρα όχι κανονικές, αφού τα στερεότυπα μπορεί να λένε ότι οι κυρίες πρέπει να έχουν έναν σύζυγο, ένα μωρό και μια οικογένεια. Ωστόσο, η γυναικεία φύση δεν πρέπει να καθορίζεται από το αν κάποια έχει αποφασίσει να αποκτήσει παιδί ή όχι. Το αίσθημα της πληρότητας διαφέρει για τον καθένα, οπότε είναι καλή ιδέα να δώσουμε σε όλους χώρο να επιλέξουν μόνοι τους τι είναι αυτό που τους κάνει να αισθάνονται ικανοποιημένοι.

«Ποιος θα μου δώσει εγγόνια;»

Μερικοί παππούδες συνεχίζουν να ρωτούν απεγνωσμένα για αυτό, αλλά το ερώτημα δεν είναι τόσο αθώο. Το να έχεις ένα παιδί είναι μια μεγάλη ευθύνη που απαιτεί πολλές αλλαγές στη ζωή μιας γυναίκας και πίστεψέ μας δεν είναι επιπολαιότητα. Επομένως, είναι σημαντικό να καταλάβουν οι παππούδες ότι είναι εντελώς ακατάλληλο να ζητάς από την κόρη σου να σου κάνει εγγόνια για να γίνουν εκείνοι ευτυχισμένοι.