Διαβάζεις με τα παιδιά στο σπίτι; Τρεις συμβουλές για να κάνεις πιο εύκολο το ημερήσιο πρόγραμμα τους

09.04.2020
Διαβάζεις με τα παιδιά στο σπίτι; Τρεις συμβουλές για να κάνεις πιο εύκολο το ημερήσιο πρόγραμμα τους
Με την πλειονότητα των ανθρώπων να εργάζονται πλέον από το σπίτι σε καθημερινή βάση σε συνδυασμό με το κλείσιμο όλων των σχολείων, πολλοί γονείς πρέπει να αναλάβουν μεταξύ άλλων και την κατ 'οίκον εκπαίδευση των παιδιών τους. Για να βοηθήσουμε και εμείς κάπως τους γονείς σε αυτό το δύσκολο χρονικό διάστημα, συγκεντρώσαμ κάποιες συμβουλές για το πώς να κάνεις το σχολικό μάθημα στο σπίτι σου λίγο πιο εύκολο.

Διατήρησε μια ρουτίνα

Είναι πολύ δύσκολο να μείνει κάποιος στο σπίτι πολλές μέρες, καθώς οι μέρες περνούν χωρίς μετακινήσεις, διαλείμματα για καφέ ή στιγμές που μας εκτονώνουν.

Τα παιδιά αγαπούν τη ρουτίνα και θέλουν να ξέρουν τι συμβαίνει και πότε. Καλό είναι να έχεις τυπώσει ένα πρόγραμμα που θα βάλεις στο ψυγείο ή σε έναν τοίχο για να to ακολουθείτε κάθε μέρα.

Mάλιστα μπορείς online να βρεις εφαρμογές, όπως το Twinkle, για να φτιάξεις ένα ημερήσιο πρόγραμμα με ωράρια σαν να είναι μια σχολική μέρα, που μπορείς να εκτυπώσεις.

Επιβράβευσέ τα παιδιά σου

Προσπάθησε να τα επιβραβεύεις με κάποιον τρόπο για την καλή συμπεριφορά τους καθώς έτσι μπορείς να αποκαταστήσεις τα θέματα της τάξης μέσα στο σπίτι.

Μην επιλέξεις ομως γλυκά (εκτός αν θέλεις να κάνεις τα παιδιά σου ακόμα πιο υπερκινητικά)! Αλλά, μπορείς να το κάνεις με management tools όπως το Class Dojo που είναι υπέροχα. Πρόκειται για μια ψηφιακή αίθουσα διδασκαλίας όπου οι βαθμοί κάθε μαθητή μπορούν να προβληθούν μέσω ενός έξυπνου πίνακα.

Συνήθως το πρόγραμμα αυτό χρησιμοποιείται από εκπαιδευτικούς του εξωτερικού για να δημιουργούν αναφορές που στέλνουν στους γονείς στο σπίτι, αλλά στην περίπτωση της οικιακής εκπαίδευσης μπορείς να δημιουργήσεις μια οικογένεια Dojo και να δίνεις διάφορα βραβεία για να κερδίζουν τα παιδιά πόντους.

Χειροτεχνίες και δραστηριότητες

Πολλές είναι οι δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις στο σπίτι που να συνδέονται με το σχολικό πρόγραμμα.

Για παράδειγμα, το μαγείρεμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασκήσει ένα παιδί τα μαθηματικά του. Ο σωστός υπολογισμούς του βάρους και οι ακριβείς μετρήσεις των συστατικών είναι εξαιρετικοί τρόποι να ενθαρρύνεις τα παιδιά να εφαρμόζουν την αριθμητική σε καθημερινές εργασίες.

Και καθώς πλέον οι παπούδες και οι γιαγιάδες δεν επισκέπτονται τα εγγόνια τους μήπως να δοκίμαζες με τα παιδιά σου να γράψετε ένα γράμμα σε αυτούς ειδικά τώρα που έρχεται το Πάσχα; Έτσι θα κάνετε μαζί άσκηση ορθογραφίας και γραμματικής, αλλά και θα διατήρησουν την επαφή της οικογένειας που βρίσκεται μακριά.