5 τρόποι για να προστατεύσεις τα παιδιά σου από τους κινδύνους του καύσωνα

28.07.2019
5 τρόποι για να προστατεύσεις τα παιδιά σου από τους κινδύνους του καύσωνα
Δεν είναι αστεία τα πράγματα!!!

Καθώς οι λέξεις καλοκαίρι και καύσωνας πάνε πακέτο, οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν ακόμα περισσότερο για την ασφάλεια των παιδιών τους. Ενώ η ζέστη είναι δυσάρεστη για όλους μας, τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στο να πάθουν θερμοπληξία, δήλωσε στη New York Times η παιδίατρος Claire McCarthy, από το νοσοκομείο Boston Children's, καθώς ο οργανισμός τους θερμαίνεται γρηγορότερα από αυτόν των ενηλίκων. Εδώ είναι πέντε εύκολοι τρόποι για να κρατήσεις τα παιδιά σου ασφαλή, όταν οι θερμοκρασίες σκαρφαλώνουν στα ύψη.

1. Βεβαιώσου ότι κάνουν διαλείμματα από τον ήλιο

Τα σχέδια σου στον καύσωνα πιθανώς περιλαμβάνουν μπάνιο στη θάλασσα ή στην πιο κοντινή πισίνα του σπιτιού σου, αλλά παρόλο που υπάρχει νερό για να δροσιστείτε, παρατήρησε το παιδί σου για σημάδια υπερθέρμανσης. Τα παιδιά είναι απίθανο να μπορέσουν σου πουν όταν ζεστάθηκαν πολύ γρήγορα, γι 'αυτό επιβάλλεται να έχεις το νου σου και να τα βάζεις στη σκιά τακτικά για να κάνουν διαλείμματα.

Διάβασε επίσης: 7 απρόβλεπτοι καλοκαιρινοί κίνδυνοι για τα παιδιά

2. Κράτησέ τα ενυδατωμένα

Βεβαιώσου ότι τα παιδιά σου πίνουν άφθονο νερό σε ένα κύμα καύσωνα και επίσης ότι έχουν μαζί τους ένα σπρέι με νερό για να ψεκάζουν το πρόσωπό τους κατά διαστήματα. Τόσο τα παιδιά όσο και εσύ χρειάζεστε νερό για να αντικαταστήσετε τα υγρά που χάνονται από την εφίδρωση, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American College of Sports Medicine's Health and Fitness Journal. Μην ρισκάρεις με την αφυδάτωση – βάλε πάγο στα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια για να διατηρήσεις τα νερά πιο δροσερά.

3. Ντύσε τα για επιπλέον προστασία

Ενώ είναι φυσιολογικό να τα αφήνεις να τρέχουν με μαγιό ή σορτς, είναι σημαντικό να τα προστατέψεις από την επικίνδυνη ακτινοβολία του ήλιου, όπως λέει η δερματολόγος Elizabeth S. Martin, από την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας. Ντύσε τα παιδιά σου με ένα ελαφρύ ένδυμα που να περνά αέρας και που θα βοηθήσει στην πρόληψη ενός ηλιακού εγκαύματος. Στη θάλασσα ντύσε τα με ρούχα και αξεσουάρ που έχουν προστασία SPF, και θυμήσου να βάζεις στο σώμα τους αντηλιακό κάθε φορά που βγαίνουν από το νερό.

4. Περιόρισε το υπαίθριο παιχνίδι

Φυσικά τα παιδιά θα θέλουν να είναι έξω, ειδικά παίζοντας μπουγέλο. Εσύ όμως έχεις μια αποστολή. Περιόρισε το χρόνο παιχνιδιού στα 30 λεπτά και βρες εσωτερικές δραστηριότητες να κάνετε, όπως το να πάτε σε ένα εμπορικό κέντρο ή σινεμά, σε αυτές τις πολύ ζεστές μέρες. Εάν δεν έχεις κλιματισμό στο σπίτι, μπορείτε να πάτε σε μέρη που έχουν κλιμαστιμό όπως σε έναν παιδότοπο.

Αυτό το διάβασες; Πώς να κοιμάσαι καλά, ακόμα και στον καύσωνα!

5. Παρακολούθησε τα παιδιά για σημάδια θερμοπληξίας

Εάν το δέρμα του παιδιού είναι στεγνό και ξηρό και αισθάνεται ζαλάδα, υπνηλία ή σύγχυση, μετακίνησε το σε μια πιο δροσερή θέση και βάλε πάνω στο δέρμα του δροσερά υγρά υφάσματα. Όταν η θερμοκρασία στο σώμα του ανέβει μπορεί να προκληθεί σοβαρή βλάβη στα όργανα το, γι 'αυτό μην διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια.

Αλλά μην αισθάνεσαι ότι πρέπει να κρατάς το παιδί σου μέσα όλη την ημέρα, λέει ο παιδίατρος David Pollack. Αντ 'αυτού, προτείνει απλώς να τηρήσουμε κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για την προστασία των παιδιών.

Με λίγη προφύλαξη (και άφθονο πάγο!) τόσο εσύ όσο και τα παιδάκια σου θα περάσετε πιο εύκολα το κύμα καύσωνα που μπορεί να μας βρει αυτό το καλοκαίρι. Να θυμάσαι απλά ότι θα είναι για λίγο και θα περάσει.