Πώς θα γιορτάσεις τον Βαλεντίνο μαζί με τα παιδιά σου! Ιδέες για να περάσετε όλοι καλά

13.02.2017
Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι αφιερωμένη στους ερωτευμένους ανά τον πλανήτη, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν μπορείς να εντάξεις και τα παιδιά μέσα σε αυτό το κλίμα, να δημιουργήσεις ιδιαίτερες εικόνες και αναμνήσεις που θα κουβαλούν με αγάπη και νοσταλγία.

Αναρωτιέσαι πώς θα μπορούσες να γιορτάσεις την ημέρα μαζί με τα παιδιά; Σου δίνουμε μερικές ιδέες.

1. Δώσε στο σπίτι αέρα ερωτικό!

Είτε το παιδάκι σου πηγαίνει στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό ή το γυμνάσιο, θ΄απολαύσει ένα στολισμό σε σπιτικό που βροντοφωνάζει έρωτα. Χρησιμοποίησε κόκκινο χρώμα, καρδούλες και μεγάλη φαντασία για να διακοσμήσεις το χώρο.

2. Φτιάξε ιδιαίτερο φαγητό

Σε ποιον δεν αρέσει το καλό φαγητό, πόσο μάλλον στα παιδιά. Αυτό θα ανεβάσει τον ενθουσιασμό στα ύψη! Δοκίμασε τηγανήτες σε σχήμα καρδιάς ή ακόμη και βραστά αβγουλάκια καρδιά με τις οδηγίες που σου έχουμε δώσει και να είσαι έτοιμη για παιδικά χαμόγελα και αγκαλιές.

3. Κάνε ένα παιχνίδι

Τα παιδιά αγαπούν τις προκλήσεις και τους γρίφους. Κόψε χάρτινες καρδούλες, γράψε γρύφους και βάλε τα να παίξουν παιχνίδι αλά escape room στο σπίτι. Και για έπαθλο δώσε τους μια μεγάλη σοκολατένια καρδιά.

4. Ντυθείτε στα κόκκινα

Ξεκίνα μια νέα παράδοση όπου κάθε Αγίου Βαλεντίνου θα ντύνεστε όλοι με κάτι κόκκινο. Μια μπλούζα ή ένα φουλάρι αρκεί!

5. Πείτε σ΄αγαπώ

Δεν είναι μόνο οι ερωτευμένοι που λένε σ΄αγαπώ. Μάθε στα παιδιά να δείχνουν τα συναισθήματά τους και να λένε ξεκάθαρα το σ'αγαπώ είτε απευθύνεται σε γονείς, παππούδες ή απλά την κολλητή.