Έρευνα: Οι έξυπνες γυναίκες δεν κάνουν παιδιά

17.01.2014
Τι σχέση μπορεί να έχει η νοημοσύνη με τη μητρότητα; Μελέτη του Πανεπιστημίου London School of Economics είναι αποκαλυπτική!
Νέα μελέτη αποκάλυψε πως υπάρχει σαφής συσχέτιση ανάμεσα στη νοημοσυνη και την ατεκνία, με τις έξυπνες γυναίκες να είναι πιο πιθανό να επιλέξουν να μείνουν άτεκνες και να μη δημιουργήσουν οικογένεια.
Η μελέτη, που διεξήχθη από τον Satoshi Kanazawa, ερευνητή στο London School of Economics, διαπιστώνει πως η επιθυμία μιας γυναίκας να κάνει παιδιά μειώνεται κατά το ένα τέταρτο για κάθε 15 επιπλέον μονάδες IQ.
Ο ερευνητής εξέτασε διάφορους παράγοντες, οικονομικούς αλλά κι εκπαίδευσης, οι οποίοι όμως δεν επηρεάζουν αισθητά το αποτέλεσμα που παραμένει το ίδιο: Οι πιο έξυπνες γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να αποκτήσουν παιδιά.
Κι αν σκεφτούμε πως σε σχέση με το παρελθόν οι γυναίκες έχουν βελτιώσει σαφώς το σκορ του IQ τους, ίσως αυτό να εξηγεί την μείωση των γεννήσεων, αν και κάτι τέτοιο θα ήταν ριψοκίνδυνο να εννοηθεί. Η εκπαίδευση και η κοινωνική καταξίωση, ωστόσο, έχουν δώσει την επιλογή στη γυναίκα να απορρίψει την μητρότητα.