Ιδέες-προορισμοί για τέλειες οικογενειακές διακοπές

27.07.2016
Αν δεν έχεις ακόμη ετοιμάσει βαλίτσες, ούτε έχεις επιλέξει προορισμό οικογενειακών διακοπών σου δίνουμε μερικές ιδέες που ίσως σε βοηθήσουν. Βασική πάντα είναι η καλή καλοκαιρινή διάθεση και η όρεξη για παιχνίδια κι εκδρομές!

Παραλία για πάντα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό και συναρπαστικό για τα παιδιά από την παραλία. Όπου και να πας φρόντισε να υπάρχει σε κοντινή απόσταση αμμουδερή παραλία ώστε να μπορούν τα μικρά να γίνουν μικροί γλύπτες και καλλιτέχνες, φτιάχνοντας κάστρα στην άμμο και παίζοντας με αυτήν. Άλλωστε, θα έχεις όφελος κι εσύ που θα μπορέσεις να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα μακριά από προβλήματα και δουλειά. Μη το σκέφτεσαι άλλο… βουρ για παραλία.

Κάμπινγκ

Το κάμπινγκ είναι μια δραστηριότητα που βοηθά όλα τα μέλη της οικογένειας να έρθουν πιο κοντά αλλά και να συνδεθούν με τη φύση ενώ είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό για τα παιδιά. Βοήθησέ τα να έρθουν σε επαφή με τη μητέρα φύση, δώσε τους αρμοδιότητες και καθήκοντα και περάστε μερικές ξέγνοιαστες ημέρες μαζί.

Το εξοχικό

Σε καιρούς κρίσης το εξοχικό σπίτι αν υπάρχει είναι πάντα βέλτιστη λύση. Φέτος, φτιάξε πρόγραμμα και ανακάλυψε μαζί με τα παιδιά τη γύρω περιοχή κάνοντας τις διακοπές στο εξοχικό άκρως διασκεδαστικές. Παίξτε το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού κι οργανώστε εκδρομούλες στα πέριξ και καλές διακοπές!

Διακοπές στην πόλη;

Αν μένετε μόνιμα στην επαρχία, οι διακοπές στην πόλη φαντάζουν «όνειρο» για πολλά παιδιά. Δώσε τους την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα αυτά που έχουν ακούσει ή φαντάζονται. Ξενάγησέ τα στα σημαντικότερα μνημεία, κάντε βόλτα στην αγορά και τα πολύκαταστήματα, πιείτε καφέ σε καλόγουστη καφετέρια, δείτε μια καλή παράσταση ή σινεμά, κάντε μια βόλτα με το μετρό κι άσε τα παιδιά να ενθουσιαστούν με το πρωτόγνωρο. Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν θα επιστρέψουν θα έχουν να καυχιούνται για πολλά σε φίλους και συμμαθητές.

Εκτός συνόρων

Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, μη διστάσεις να επιλέξεις το εξωτερικό. Οι επιλογές είναι πολλές και το μόνο σίγουρο είναι πως σε όποια κι αν εν τέλει καταλήξεις, εσύ κι η οικογένειά σου θα έρθετε σε επαφή με άλλη κουλτούρα και πολιτισμό, θα απολαύσετε τοπικά εδέσματα, θα δείτε αξιοθέατα και θα νιώσετε την εμπειρία του τουρίστα. Αξίζει!

Από τη Δήμητρα Γκούντρα