Παιδικό Καλοκαίρι

13.06.2013
Οι θερινές διακοπές πρέπει να είναι για τα παιδιά περίοδος δημιουργικής απασχόλησης που θα τα βοηθήσει να «μεγαλώσουν πνευματικά» και να πάρουν εμπειρίες.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
www.sgt.gr

Από τις 17 Ιουνίου (και μέχρι τις 28 του μήνα) ξεκινούν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τα παιδικά εργαστήρια για παιδιά από 5 μέχρι 7 ετών. Εκεί, μέσα σε ένα κλίμα εξερεύνησης της γειτονιάς, τα παιδιά ευαισθητοποιούνται στις περιβαλοντολογικές προκλήσεις του σύγχρονου αστικού τοπίου. Στη συνέχεια, από την 1η Ιουλίου πρόκειται να λειτουργήσουν τα καλοκαιρινά εργαστήρια για εφήβους από 13 ως 16 ετών.

Παιδική βιβλιοθήκη Εθνικού Κήπου
Τηλέφωνο: 210-3236503

Η παιδική βιβλιοθήκη, ένας χώρος που ιδρύθηκε το 1984, στεγάζεται σε ένα σπιτάκι που χτίστηκε το 1848 και ήταν το γραφείο, αλλά και ησυχαστήριο του Γάλλου κηποτέχνη Μπαρό. Σήμερα, έχει δύο αναγνωστήρια με περίπου έξι χιλιάδες βιβλία, μία αίθουσα παραμυθιού και μουσικής ακρόασης, καθώς και έναν προθάλαμο για την πρώτη επαφή με τις δραστηριότητες και το υλικό της. Η Παιδική Βιβλιοθήκη λειτουργεί καθημερινά 9 π.μ. με 3 μ.μ., εκτός Κυριακής και Δευτέρας.

Athens Holiday Park
www.AthensHolidayPark.gr

Το Athens Holiday Park παρουσιάζεται από την εταιρεία Λούνα Παρκ «Τα Αηδονάκια» και είναι το πρώτο στεγασμένο καλοκαιρινό θεματικό πάρκο ψυχαγωγίας στην Ελλάδα, έκτασης 12 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Ανοίγει στο M.E.C. Παιανίας την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Σημειώνουμε πως ο χώρος είναι στεγασμένος, πλήρως κλιματιζόμενος και απόλυτα ασφαλής για τα παιδιά απέναντι στους κινδύνους από την έκθεση στον ήλιο.

Θαυμαστός καινούργιος Κόσμος
Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος": τηλ.212 254 0600

Το «Καλοκαίρι στην πόλη» του Ελληνικού Κόσμου είναι εδώ και 10 χρόνια παιδικό. Φέτος, όμως, τα παιδιά (από 5 έως 12 ετών) θα ζήσουν κάτι νέο, αφού θα κάνουν ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Αυτό συνέβη κατόπιν συνεργασίας του Ελληνικού Κόσμου με πρεσβείες χωρών (ΗΠΑ, Αργεντινή, Ισπανία, Ιταλία). Ετσι, τα παιδιά θα πάρουν εικόνες, γεύσεις και μουσικές εμπειρίες, ζώντας τη δική τους παγκοσμιοποίηση.

Aπό τον ΘΑΝΑΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ