Οι συμβουλές για να βρεις μια δουλειά που αγαπάς

25.01.2022
Οι συμβουλές για να βρεις μια δουλειά που αγαπάς
Σύμφωνα με έναν υπεύθυνο προσλήψεων καριέρας

Είτε ψάχνεις μια νέα δουλειά επειδή δεν αισθάνεσαι ότι ο χώρος εργασίας σου υποστηρίζει τις ανάγκες σου, θέλεις να αλλάξεις τομέα ή απλά αναζητάς μια σχετική θέση σε μια διαφορετική εταιρεία, ένα νέο βήμα αναζήτησης εργασίας μπορεί να είναι τρομακτικό. Είναι, εν τέλει, σημαντικό οι αλλαγές σταδιοδρομίας που κάνουμε να γίνονται με πρόθεση και αυτογνωσία, επειδή περνάμε μεγάλο μέρος της ζωής μας δουλεύοντας. Όμως, το να ξέρεις πώς να βρεις μια δουλειά που αγαπάς μπορεί να φαίνεται μια μεγάλη πρόκληση.

Πώς να αναβαθμίσεις το βιογραφικό σου αυτό το φθινόπωρο

Για να καταλάβεις το πώς μπορείς να βρεις μια δουλειά που αγαπάς, ο σύμβουλος πρόσληψης Bert E. Miller μοιράζεται τις συμβουλές του:

Κάντε μια αυτο-απογραφή
Η αυτοαπογραφή σημαίνει αξιολόγηση της δέσμευσής σου για προσωπικούς, επαγγελματικούς και οικονομικούς στόχους—και μπορεί να σε βοηθήσει καθοριστικά να προσδιορίσεις τι θέλεις από έναν μελλοντικό ρόλο. Ο Miller προτείνει να γράψεις ένα ιδανικό προφίλ εργασίας για τον εαυτό σου ως μέρος της αυτοαπογραφής σου για να αποκτήσεις σαφήνεια σχετικά με το τι αναζητάς στις ευκαιρίες εργασίας.

"Να είσαι ξεκάθαρη για το τι είναι αυτό που θέλεις. Τα προφίλ εργασίας θα πρέπει να περιγράφουν λεπτομερώς τη θέση, ενώ ταυτόχρονα να τονίζουν τους στόχους της εταιρείας και γιατί θα ταίριαζες για τη θέση και την εταιρεία", λέει ο Miller. "Θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ της κατανόησης του ρόλου και της εκμάθησης για την εταιρεία. Το προφίλ εργασίας σου πρέπει να δείχνει ποια μπορείς να γίνεις".

Ενημέρωσε τη σελίδα σου στο LinkedIn και άλλα σχετικά ψηφιακά προφίλ
"Βεβαιώσου ότι έχεις ένα επαγγελματικό προφίλ - όχι με φωτογραφίες στο γυμναστήριο ή μια selfie", λέει ο Miller. "Όταν δημιουργείς το ψηφιακό σου προφίλ, κάνε μια σαφή περιγραφή του επαγγελματικού σου προφίλ. Δημιούργησε έναν τίτλο και μια φράση που να είναι συνοπτική, ουσιαστική και με δυνατότητα αναζήτησης."

Ο Miller προσθέτει ότι η εστίαση εδώ θα πρέπει να είναι στο πώς ένας δεδομένος ρόλος ευθυγραμμίζεται με το προφίλ εργασίας που δημιούργησες στο πρώτο βήμα. Είναι σημαντικό να δείξεις το πώς έχεις αποκτήσει τις δεξιότητες που έχεις αποκτήσει σε προηγούμενες δουλειές και τις αξιοποίησες για να προχωρήσεις.

Γίνε μαθήτρια
Το να είσαι δια βίου μαθήτρια είναι μια σπουδαία δεξιότητα που μεταφράζεται απευθείας στο χώρο εργασίας. Όταν μαθαίνεις για μια εταιρεία στην οποία θέλεις να εργαστείς, ο Miller λέει ότι είναι σημαντικό να γνωρίζεις πού σκοπεύει να φτάσει η εταιρεία. Στους ηγέτες των εταιρειών αρέσουν οι άνθρωποι με εγγενή κίνητρα που έχουν δίψα για συνεχή μάθηση.

Για να μάθεις περισσότερα για μια εταιρεία, ρίξε μια ματιά στην ιστοσελίδα της, αναζήτησε νέα σχετικά με αυτήν στο διαδίκτυο και στο LinkedIn. Μπορείς επίσης να ξεχωρίσεις αναρτώντας στα δικά σου μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κοινοποιώντας αναρτήσεις που είναι ενημερωτικές, εκπαιδευτικές και εμπνευσμένες.