Ψάχνεις για μια νέα θέση εργασίας; Αυτές είναι οι ερωτήσεις για να καταλάβεις ότι θα ταιριάξεις

12.09.2021
Ψάχνεις για μια νέα θέση εργασίας; Αυτές είναι οι ερωτήσεις για να καταλάβεις ότι θα ταιριάξεις
Όσα δεν πρέπει να αμελήσεις να ρωτήσεις στην επόμενη συνέντευξη

Αν ψάχνεις για μια νέα δουλειά, είναι απαραίτητο να διασφαλίσεις ότι οποιαδήποτε μελλοντική εργασία ταιριάζει με την τρέχουσα προοπτική και τους στόχους σου - και οι ερωτήσεις που κάνεις σε έναν εργοδότη κατά τη διαδικασία της συνέντευξης μπορούν να σου δώσουν μια εικόνα για αυτό.

Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν παραιτηθείς από τη δουλειά σου

Παρακάτω, οι ειδικοί σταδιοδρομίας μοιράζονται τις πιο σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις σε έναν εργοδότη για να καταλάβεις αν η μελλοντική εργασία σου ταιριάζει:

Η ερώτηση για μια τυπική ημέρα στη δουλειά
Μπορεί να φαίνεται προφανές με την πρώτη ματιά, αλλά το να ζητήσεις από τον εργοδότη να περιγράψει μια τυπική ημέρα για τον ρόλο που σε ενδιαφέρει είναι ένας απλός τρόπος να καταλάβεις εάν η ίδια η εργασία ταιριάζει με τη γραπτή περιγραφή της εργασίας.

Η ερώτηση για την επιτυχία
Ο τρόπος με τον οποίο ένας εργοδότης μετρά την επιτυχία είναι το κλειδί για να καταλάβεις εάν θα μπορούσες να ανταποκριθείς εύλογα σε αυτήν την προσδοκία και να κάνεις βήματα στην εταιρεία. Μπορείς να ρωτήσεις "Πώς φαίνεται η επιτυχία για αυτόν τον ρόλο, ιδιαίτερα τις πρώτες 90 ημέρες" ή "Ποιοι άνθρωποι είναι επιτυχημένοι σε αυτό το περιβάλλον και ποιοι πιστεύετε ότι δεν θα ήταν;". Εάν μπορείς εύκολα να οραματιστείς τον εαυτό σου να ενσωματώνει τις ιδιότητες που περιγράφουν, υπάρχει μια καλύτερη πιθανότητα να ανταπεξέλθεις καλά στον ρόλο.

Η ερώτηση σχετικά με τον τρόπο επικοινωνίας
Το να ρωτήσει το πώς ο εργοδότης προτιμά να επικοινωνεί μπορεί να σου δώσει πληροφορίες σχετικά με το αν πραγματικά θα ταιριάξεις μαζί του σε καθημερινή βάση.

Η ερώτηση σχετικά με την ευελιξία στο χώρο εργασίας
Μια ερώτηση σχετικά με τις προσδοκίες που σχετίζονται με τον φυσικό χώρο εργασίας είναι απαραίτητη. Μπορείς να ρωτήσεις "Ποιες είναι οι προσδοκίες σχετικά με την εργασία από το σπίτι;", που μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις πώς ο μελλοντικός σου εργοδότης ή η προσέγγιση της ομάδας μπορεί να διαφέρει από εκείνη της εταιρείας συνολικά. Εάν η απάντηση περιλαμβάνει κάποιο συνδυασμό εργασίας από το σπίτι και το γραφείο, σκέψου μια επόμενη ερώτηση σχετικά με το πόσοι γενικά ακολουθούν το ένα, το άλλο ή και τα δύο. Το περασμένο έτος μας έδειξε ότι οι εργοδότες μπορούν να είναι πιο ευέλικτοι από όσο πιστεύαμε και ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να το ταιριάξουν με αξιοπιστία για να επιτύχουν τους στόχους είτε βρίσκονται στο γραφείο είτε όχι.

Η ερώτηση για την κουλτούρα
Η ατμόσφαιρα ενός χώρου εργασίας μπορεί να είναι εξίσου αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας σου σε έναν νέο ρόλο. Μπορείς να ρωτήσεις "Πώς θα περιγράφατε την κουλτούρα της εταιρείας με λίγες μόνο λέξεις;". Ορισμένες ενδείξεις στις απαντήσεις μπορεί να σε οδηγήσουν σε συγκεκριμένα στοιχεία. Αναζήτησε ενδείξεις ότι πρόκειται για ένα ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον σε φράσεις όπως το "ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον".