Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να στείλεις το βιογραφικό σου;

02.06.2021
Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να στείλεις το βιογραφικό σου;
Η ώρα που έχεις τις περισσότερες πιθανότητες να πάρεις απάντηση για μια νέα δουλειά

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε στείλει το βιογραφικό μας μόλις βλέπουμε μία αγγελία εργασίας αλλά δε λάβαμε ποτέ νέα από την εν λόγω εταιρεία. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ όμως μήπως η ώρα που κάνεις την αίτηση μπορεί να φταίει για αυτό; Σύμφωνα με μία έρευνα, υπάρχει μία συγκεκριμένη ώρα που αυξάνει τις πιθανότητες να ακούσεις νέα από την εταιρεία στην οποία έχεις στείλει το βιογραφικό σου -όποια κι αν είναι αυτή.

Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν παραιτηθείς από τη δουλειά σου

Το 2017, η εταιρεία TalentWorks συγκέντρωσε 1.610 αιτήσεις από διαφορετικούς τομείς και επίπεδα εργασιακής εμπειρίας και ανακάλυψαν πως το να υποβάλει κανείς την αίτησή του πριν τις 10 το πρωί αύξησε σημαντικά τις πιθανότητες το άτομο στο οποίο απευθύνεται, να καλέσει τον υποψήφιο, ακόμα και να κλείσει συνέντευξη μαζί του. Αυτό λοιπόν σημαίνει πως στέλνοντας το βιογραφικό σου μεταξύ 6 και 10 το πρωί αυξάνεις τις πιθανότητες για συνέντευξη κατά 13%. Από την άλλη, αν στείλεις στις στις 19.30 το απόγευμα, έχεις 3% λιγότερες πιθανότητες να λάβεις ενημέρωση.

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις σε μια συνέντευξη για δουλειά

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εξήγηση για αυτό είναι πως αν στείλεις το βιογραφικό σου νωρίς το πρωί, θα βρεθεί στα πρωινά μέιλ του εργοδότη, στα οποία είναι πιο πιθανό θα δώσει περισσότερη προσοχή.