Τι να αποφύγεις την πρώτη σου μέρα σε μία καινούρια δουλειά

24.05.2021
Τι να αποφύγεις την πρώτη σου μέρα σε μία καινούρια δουλειά
Πώς να αποφύγεις να κάνεις κακή εντύπωση

Μια νέα δουλειά, είτε ήρθε απρόσμενα είτε μετά από μήνες αναζήτησης και προσπάθειας, πάντα φέρνει ανυπομονησία και άγχος, ειδικά τις πρώτες μέρες. Ανάλογα με τη δουλειά, την εταιρεία και το αντικείμενο, η κάθε δουλειά απαιτεί διαφορετικούς χειρισμούς, αλλά υπάρχει μια συμπεριφορά που σε κάθε περίπτωση είναι καλό να αποφεύγεις τις πρώτες μέρες.

Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν παραιτηθείς από τη δουλειά σου

Αυτό λοιπόν που θα πρέπει να αποφύγεις, είναι να μιλάς διαρκώς για τον εαυτό σου καθώς, όπως αναφέρει ο ειδικός καριέρας Jason Sackett στο Glassdoor, κάτι τέτοιο μπορεί να προκύψει από το άγχος σου και την αμηχανία σχετικά με το να ανοίξεις συζήτηση με τους συναδέλφους σου, αλλά και από την ανάγκη να δικαιολογήσεις την πρόσληψή σου.

Πώς να αποφύγεις τις παρεξηγήσεις με τους συναδέρφους σου στη δουλειά

"Αν θέλεις να κερδίσεις το σεβασμό των συναδέλφων και των ανωτέρων σου, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τους ακούς προσεκτικά και να δείχνεις ενδιαφέρον και περιέργεια για τις αρμοδιότητες, το ρόλο και τα επιτεύγματά τους", λέει ο Sackett.

Από την άλλη, το να μιλάς για το δικό σου επαγγελματικό παρελθόν ή τις φιλοδοξίες σου θα κάνει τους άλλους να νιώσουν αμηχανία όταν δεν σε γνωρίζουν. Είναι σημαντικό να δώσεις την εικόνα κάποιας που είναι πρόθυμη.