Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν παραιτηθείς από τη δουλειά σου

28.03.2021
Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν παραιτηθείς από τη δουλειά σου
Οι συμβουλές μιας ειδικού

Σε κάποιες στιγμές, όλες μας έχουμε σκεφτεί να αφήσουμε μια δουλειά για διάφορους λόγους. Όπως αποδεικνύεται όμως, υπάρχει ένας έξυπνος, στοχαστικός τρόπος να φύγεις από μια δουλειά σας - και τον γνωρίζει η coach σταδιοδρομίας Foram Sheth, συνιδρυτής της εταιρείας προπονητικής καριέρας με έδρα το Σικάγο, Ama La Vida.

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις σε μια συνέντευξη για δουλειά

Δες παρακάτω τις ερωτήσεις που καλό θα είναι να κάνεις στον εαυτό σου πριν παραιτηθείς από τη δουλειά σου:

1. Τι θα με έκανε ευτυχισμένη στην τωρινή δουλειά μου;
Πριν παραιτηθείς, η Sheth προτείνει να γράψεις τι θα έπρεπε να είναι διαφορετικό στην τωρινή σου δουλειά για να σε κάνει να θέλεις να μείνεις. "Εάν δεν αφιερώσεις λίγο χρόνο για να σκεφτείς τι χρειάζεσαι και τι θέλεις να αποφύγεις, μπορεί να βρεθείς στις ίδιες συνθήκες, απλά σε διαφορετική δουλειά", λέει η ίδια

2. Απομακρύνομαι από κάπου ή κατευθύνομαι προς τα κάπου;
Το να θέλεις να ξεφύγεις από μια άσχημη εργασιακή κατάσταση είναι κατανοητό, αλλά η Sheth λέει ότι αν αυτό είναι το μόνο κίνητρό σου για αποχώρηση, μπορεί να βρεθείς σε ένα δύσκολο σημείο. "Όταν φεύγουμε απλώς από κάπου χωρίς να κατευθυνόμαστε κάπου αλλού, απλά αποφεύγουμε κάτι", λέει. "Αν μονο αποφύγουμε, θα νιώθουμε πάντα σαν να λείπει κάτι". Προτείνει να αφιερώσεις λίγο χρόνο στο να σκεφτείς τι πραγματικά θέλεις να ακολουθήσεις προτού κάνεις μια κίνηση.

3. Ποια προβλήματα περιμένω να λυθούν φεύγοντας από τη δουλειά μου;
"Είναι σημαντικό να αναρωτηθείς αν είσαι δυσαρεστημένη στη δουλειά σου, επειδή άλλα πράγματα συμβαίνουν στη ζωή σου και όχι η ίδια η δουλειά", λέει η Sheth. "Μπορεί να είσαι απογοητευμένοι από κάτι στην προσωπική σου ζωή που δεν έχεις ακόμη καταφέρει να αναγνωρίσεις". Αφιέρωσε χρόνο για να σκεφτείς και να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου.

4. Μπορώ να υπερασπιστώ την επιλογή μου να φύγω, ακόμα κι αν άλλοι διαφωνούν με αυτήν;
Συζήτησε την απόφαση σου με άλλους σημαντικούς ανθρώπους, γονείς, φίλους ή και μέντορες σοτ εάν θέλεις. Αλλά φαντάσου την απόφαση σου σαν ένα σύνολο ομόκεντρων κύκλων, με τις πεποιθήσεις σου στο κέντρο και τις συμβουλές των άλλων απ'έξω. Δεδομένου ότι οι απόψεις των άλλων μπορεί να αλλάξουν ή να βασίζονται στους δικούς τους φόβους και ανασφάλειες, χρειάζεσαι τη δική σου ακλόνητη υποστήριξη.

5. Μπορώ οικονομικά να σταματήσω;
Μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις εάν είσαι αρκετά οικονομικά σταθερή για να αποχωρήσεις από τη δουλειά σου, αλλά η Sheth λέει ότι λαμβάνοντας υπόψη μερικά διαφορετικά στοιχεία μπορεί να σε βοηθήσει να αισθανθείς πιο σίγουρη για την απάντησή σου. "Ρώτησε τον εαυτό σου 'Αν εγκαταλείψω τη δουλειά μου χωρίς να πάω σε κάποια καινούργια, πώς μπορώ να κάνω προϋπολογισμό για ένα δίχτυ ασφαλείας για έξι ή και 12 μήνες; Ποια έξοδα μπορώ να μειώσω προσωρινά γνωρίζοντας ότι μπορώ να τα επιστρέψω όταν έχω νέα δουλειά;'".

7. Φοβάμαι;
Εάν η απάντησή σου είναι ναι, είναι λογικό. Σύμφωνα με την Sheth, "Εάν δεν αισθάνεσαι νευρική, πιθανότατα δεν το έχεις σκεφτεί σωστά. Ο φόβος είναι μια φυσιολογική απάντηση που σε κάνει να εστιάζεις και να λαμβάνεις υπόψη τις συνέπειες. Δείχνει ωριμότητα. Από την άλλη, ο πολύς φόβος μπορεί επίσης να θολώσει την κρίση σου. Μερικές φορές αποφεύγουμε να εγκαταλείψουμε μια δουλειά γιατί ανησυχούμε ότι θα το μετανιώσουμε. Ακόμη κι αν το μετανιώσεις, δεν είναι κακό. Σπάνια μια απόφαση είναι μόνιμη ή μη αναστρέψιμη. Δεν είναι ασυνήθιστο κάποιοι να φεύγουν και μετά να επιστρέφουν πίσω σε έναν οργανισμό, ίσως με κάποιες νέες δεξιότητες και εμπειρία ζωής. Γι 'αυτό λέω πάντα στους ανθρώπους να μην καίνε ποτέ τις γέφυρες τους".