Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις σε μια συνέντευξη για δουλειά

22.03.2021
Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις σε μια συνέντευξη για δουλειά
Αύξησε τις πιθανότητες επιτυχίας σου αποφεύγοντας αυτές τις παγίδες

Από το κατάλληλο outfit μέχρι τη σωστή παρουσίαση του εαυτού μας, υπάρχουν μερικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για επιτυχία σε μια συνέντευξη για δουλειά. Ποια είναι όμως τα λάθη που μειώνουν τις πιθανότητες μας να πάρουμε τη δουλειά;

Πώς να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου χωρίς να παραιτηθείς ή να αλλάξεις δουλειά

Δες παρακάτω όσα πρέπει να αποφύγεις σε μια συνέντευξη για δουλειά για να αυξήσεις τις πιθανότητες να προσληφθείς:

Δεν πας προετοιμασμένη
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις κάποια βασικά πράγματα για την εταιρεία. Κάνε την απαραίτητη έρευνα, προετοίμασε ερωτήσεις που θα κάνεις και οπλίσου με την αυτοπεποίθηση πως θα σου δώσει την αίσθηση πως έχεις κάνει όσα μπορείς για να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους υποψηφίους.
Καθυστερείς στο ραντεβού
Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί λόγοι που θα μπορούσαν να κάνουν κάποιον να καθυστερήσει σε ένα ραντεβού παρά τη θέληση σου, αλλά στα αυτιά ενός πιθανού εργοδότη θα ακουστούν απλώς σαν δικαιολογίες. Ξεκίνα νωρίτερα απ'ότι θα ξεκινούσες κανονικά και ενημερώσου για το πού μπορείς να παρκάρεις.

Έχεις αρνητική γλώσσα σώματος
Κινήσεις και στάσεις όπως τα χέρια σταυρωμένα μπροστά στο στήθος ή ένα καμπουριασμένο σώμα δε στέλνει το σωστό μήνυμα. Κράτησε το σώμα σου ευθύ, μίλα αργά, σταθερά και δείξε πως είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου - εάν το πιστέψεις εσύ είναι πιθανότερο να το πιστέψουν και οι άλλοι.

Απαντάς υπερβολικά στρατηγικά
Υπάρχουν σίγουρα μερικά πράγματα που ένας εργοδότης θα ήθελε να ακούσει, αλλά αν το παρακάνεις, θα ακουστείς σαν ένα καλά προετοιμασμένο ρομπότ. Βρες τη χρυσή τομή ανάμεσα σε όσα θα σε κάνουν να φανείς ιδανική υποψήφια και στον πραγματικό σου εαυτό.