Anna Wintour: Η ιέρεια της μόδας συμβουλεύει πώς να ντυθείς για μια συνέντευξη για δουλειά [video]

07.03.2019
Anna Wintour: Η ιέρεια της μόδας συμβουλεύει πώς να ντυθείς για μια συνέντευξη για δουλειά [video]
Η γνώμη της Anna Wintour για θέματα styling μετράει και πολύ μάλιστα. Και ως διευθύντρια για πολλά χρόνια της Vogue, έχει μια βαρύνουσα άποψη για το πώς μια γυναίκα θα πρέπει να ντυθεί για να πάει σε μια επαγγελματική συνέντευξη.

H Wintour μίλησε επί του θέματος σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στις 4 Μαρτίου στο YouTube μέσα από το κανάλι της Vogue, απαντώντας σε ερωτήσεις διαφορετικών ανθρώπων. Στο βίντεο, μια γυναίκα ζητάει από τη Wintour να προτείνει τι πρέπει να φορέσει κάποια που θα πάει να δώσει συνέντευξη στη Vogue. Το πρώτο μέρος της απάντησής της Wintour ισχύει αναμφισβήτητα σε κάθε συνέντευξη για δουλειά, όχι μόνο για τη Vogue:

Έχει τόσο ενδιαφέρον για μένα πώς οι άνθρωποι ντύνονται όταν έρχονται για συνεντεύξεις. Μερικές φορές αισθάνεσαι ότι φοράνε ρούχα που μόλις αγόρασαν εκείνο το πρωί ή ίσως το προηγούμενο βράδυ και όχι κάτι που ταιριάζει με την προσωπικότητά τους και το ποιοι είναι. Και νομίζω ότι όλοι πρέπει να θυμούνται, είτε πάνε σε συνεντεύξεις στη Vogue είτε οπουδήποτε, ότι δεν προσλαμβάνουμε τη ντουλάπα τους. Δεν πρόκειται η ντουλάπα να κάνει τη δουλειά σου. Το θέμα είναι εσύ ποιος είσαι.

H Wintour συνεχίζει, λέγοντας ότι θα θυμάται για πάντα έναν νεαρό που ήρθε για μια συνέντευξη στη Vogue, φορώντας ένα φόρεμα και κρατώντας μια τσάντα. «Του έδωσα τη δουλειά επί τόπου», λέει, προσθέτοντας ότι το έκανε γιατί δεν ήταν ψεύτικος (Δες την πλήρη απάντησή της στην ερώτηση που ξεκινάει από το 1:59 )

Διάβασε επίσης: Η Grace Jones κάνει πασαρέλα στα 70 της και εντυπωσιάζει [photos & video]

Βέβαια το πόσο μακριά μπορείς να ξεφύγεις από τη συνηθισμένη ενδυμασία για μια επαγγελματική συνέντευξη, πιθανόν ποικίλλει ανάλογα με τη δουλειά. Αλλιώς είναι όταν θα πας για συνέντευξη σε ένα δικηγορικό γραφείο ή σε κάποια χρηματοοικονομική εταιρεία. Εκεί τα πράγματα είναι λίγο πιο συντηρητικά, οπότε ίσως να μην μπορέσεις να αφήσεις τα ρούχα σου να αναδείξουν την προσωπικότητά σου, αν και οι εργοδότες σε αυτούς τους τομείς ενδέχεται πια να είναι χαλαροί.

Αυτό που έχει σημασία όταν θα πας σε μια επαγγελματική συνέντευξη, είναι να δείξεις στον υποψήφιο εργοδότη σου, τον καλύτερο σου εαυτό. Τα ρούχα είναι μέρος του τρόπου επικοινωνίας με τον κόσμο. Άφησέ τα να παίξουν τον ρόλο τους μόνο σε ένα μικρό κομμάτι της συζήτησης σου με τον υποψήφιο εργοδότη σου.

Καλή επιτυχία!