Υπάρχει κλάδος στην Ελλάδα με μηδέν ανεργία; Κι όμως!

14.06.2016
Κι όμως υπάρχει! Αναρωτιέσαι ποιός είναι αυτός και σκέφτεσαι πως σου κάνουμε φάρσα; Σου δίνουμε τα στοιχεία και σου αποκαλύπτουμε τον κλάδο που δεν άγγιξε η κρίση ούτε καν στη χώρα μας που μαστίζεται από αυτή.

Σύμφωνα μάλιστα με υπολογισμούς το 2020 θα υπάρχει στην Ευρώπη ζήτηση για ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον κλάδο αυτό που στα χρόνια της κρίσης όχι μόνο άντεξε αλλά κατάφερε να βελτιώσει τις επιδόσεις του!

Οι επιχειρήσεις έχουν εκφράσει πρόθεση προσλήψεν μέσα στο 2016. Μάθε ποιούς αφορά...

Ο λόγος για τα στελέχη της πληροφορικής που δεν τα έχει αγγίξει η ανεργία μιας και υπάρχει μεγάλη προσφορά θέσεων ανά την Ευρώπη.

Σύμφωνα μάλιστα με υπολογισμούς το 2020 θα υπάρχει στην Ευρώπη ζήτηση για ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον κλάδο της Πληροφορικής!

Τα παραπάνω σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδας, Κωστής Καγγελίδης που στην εισήγησή του σε διήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργανώνει το ΤΕΕ/ΤΚΕ έκανε λόγο για μια αγορά που θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας.

Μη ξεχνάς - άλλωστε - και πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Τράπεζας σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις υπηρεσιών Πληροφορικής όχι μόνο άντεξαν στα χρόνια της κρίσης αλλά κατάφεραν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΣΕΠΕ:

  • Ο τομέας του ΙΤ αναμένεται να παράξει νέες θέσεις εργασίας, εν μέσω κρίσης, καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις εκφράζουν πρόθεση προσλήψεων στα τμήματα, που σχετίζονται με την τεχνολογία, εντός του 2016.
  • Ο αριθμός των απασχολουμένων είναι πιθανό να αυξηθεί στα τμήματα Πωλήσεων, IT/Τεχνολογίας και Marketing, με την πρόθεση προσλήψεων να διαμορφώνεται σε 54,9%, 29,6% και 27,6% αντίστοιχα.