Οι πιο περίεργοι εργασιακοί κανόνες! Είναι για γέλια

22.04.2017
Οι περισσότεροι έχουμε βρεθεί σε εργασιακά περιβάλλοντα με κανόνες που θεωρούσαμε υπερβολικούς ή ακόμη και γελοίους. Φαίνεται πως δεν είμαστε οι μόνοι, ούτε φυσικά και η Ελλάδα η μόνη χώρα με... τρελά αφεντικά. Συζήτηση στο reddit μας έκανε να γελάσουμε μέχρι δακρύων (και να θυμώσουμε λιγάκι) με τις απαγορεύσεις και τους κανόνες που κατά καιρούς επιβάλλονται στον εργασιακό χώρο.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα

Προσωπικά έχω πολλές ιστορίες να θυμάμαι από εργασιακές επιβολές κι απαγορεύσεις. Θυμάμαι για παράδειγμα το αφεντικό που μας επέβαλλε να πίνουμε καφέ - σκέτο γιατί η ζάχαρη κάνει κακό όπως έλεγε - για να ανεβαίνει η απόδοσή μας ενώ ταυτόχρονα ακόμη και το Γενάρη δεν υπήρχε θέρμανση γιατί η θερμότητα μειώνει την αποδοτικότητα! Για γέλια και για κλάμματα και πίστεψέ με είναι αληθινή η ιστορία. Ακόμη φέρνω στο νου την εικόνα των συναδέλφων - κι εμού φυσικά - με look εσκιμώων... Ευτυχώς δηλαδή που ο καφές ήταν καυτός να μας ζεσταίνει κάπως...

Κι εκεί που νόμιζα πως είχα να μοιραστώ την πιο απίστευτη ιστορία έπεσα πάνω σε αυτή τη συνομιλία. Είναι πραγματικά τραγελαφικό το πόσοι παράλογοι εργασιακοί κανόνες υπάρχουν ανά τον κόσμο. Κι επειδή η λίστα φυσικά μπορεί να γίνει κατά πολύ μεγαλύτερη, feel free και γράψε μας κάτω από τη δημοσίευση τη δικιά σου εργασιακή ιστορία.

Σου απαριθμούμε μερικούς από τους πιο αστείους εργασιακούς κανόνες

#1 Απαγορεύεται ο καφές μετά τις 2 το μεσημέρι!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Όπως γράφει ο εργαζόμενος προς συμμόρφωση των υπαλλήλων που παρακούουν οι καφετιέρες κι όλα τα σύνεργα καφέ κλειδώνονται μετά το μεσημέρι. Κι αν αναρωτιέσαι το γιατί η απάντηση είναι πως ο μεσημεριανος - απογευματινός καφές είναι χάσιμο χρόνου.

#2 Το χρώμα του Μήνα - Κι άντε βρες αξεσουάρ

Η στολή είναι κοινή σε μαύρο χρώμα αλλά τα αξεσουάρ του υπαλλήλου. Ορίζεται λοιπόν πως κάθε μήνας θα έχει διαφορετικό χρώμα κι οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι ότι άλλο φορούν πέραν της στολής (από παπούτσια μέχρι κολιέ και σκουλαρίκια) να είναι στο χρώμα του μήνα. Τραγικό;

#3 Όχι σε οτιδήποτε που αστράφτει

Μια εταιρεία, όπως αποκάλυψε υπάλληλός της απαγορεύει οτιδήποτε λαμπιρίζει, είτε πρόκειται για ρούχο, παπούτσια ή και μέικ απ.

#4 Περιορισμός στο ξύσιμο του μολυβιού

Άλλος ένας περίεργος κανόνας! Όπως αποκαλύπτει ο χρήστης RogerDeanVenture η εταιρεία στην οποία δουλεύει επιβάλλει περιορισμό στο πόσο συχνά μπορεί κάποιος να ξίνει τα μολύβια που χρησιομοποιεί.

#5 Ο ύπνος επιτρέπεται μόνο με τα φώτα ανοιχτά

Ότι πιο αστείο έχουμε ακούσει αλλά είναι μαρτυρία. Εργαζόμενος αποκαλύπτει πως στην εταιρεία που δουλεύει επιτρέπεται ν΄αποκοιμηθείς πάνω στο γραφείο αν τα φώτα είναι ανοιχτά αλλά όχι αν είναι σβηστά. Στην πρώτη περίπτωση θεωρέιται ατύχημα, στη δεύτερη πως έγινε επίτηδες.

#6 Δε μπορείς να χρησιμοποιείς όποιον αυτόματο πωλητή θέλεις

Όπως λέει άλλος χρήστης, είναι επιτρεπτή η χρήση του αυτόματου πωλητή του 20υ ορόφου αλλά όχι του 3ου! Το γιατί δε το μάθαμε...

#7 Επιτρέπεται να μιλάς στο κινητό αλλά όχι να περπατάς ταυτόχρονα

Πραγματικά αστείο! Η εταιρεία επιτρέπει στους υπαλλήλους να μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο αλλά όχι να το κάνουν περπατώντας...

#8 Δεν επιτρέπεται να φορτίσεις κινητό ή άλλλη συσκευή γιατί κλέβεις ρεύμα

Στην Ιαπωνία οι περισσότερες εταιρείες δεν επιτρέπουν στους υπαλλήλους να φορτίσουν το κινητό ή άλλες συσκευές στη δουλειά γιατί κάτι τέτοιο συνιστά κλοπή ηλεκτρισμού!

#9 Δεν επιτρέπεται η χρήση της τουαλέτας εντός του καταστήματος στους υπαλλήλους

Δεν πιστεύουμε πως το διαβάσαμε κι αυτό. Σύμφωνα με το χρήστη του reddit οι υπάλληλοι του καταστήματος ήταν αναγκασμένοι να πηγαίνουν τουαλέτα εκτός καταστήματος.

# 10. Το φαγητό επιτρέπεται μόνο μια φορά κάθε 12 ώρες! Καφές και γκαζόζα απεριόριστα!

Μέσα σε κάθε 12ωρο ο υπάλληλος έχει δικαίωμα φαγητού μόνο 1 φορά. Αντίθετα επιτρέπεται η απεριόριστη κατανάλωση καφέ ή γκαζόζας!

Aπαγορεύσεις μόνο για άντρες που μας έκαναν να ξεκαρδιστούμε στα γέλια

Για άντρες μόνο

#1 Όχι στο μούσι, ναι στο μουστάκι

Το έχουμε ακούσει να συμβαίνει και στην Ελλάδα. Πολλές εταιρείες επιβάλλουν στους εργαζόμενους να είναι ξυρισμένοι κόντρα - με μαγουλάκι βελούδο (σαν να πηγαίνουν για τη στρατιωτική τους θητεία) κι αυτό γιατί το μούσι θεωτρείται μη επίσημο.

#2 Οι γυναίκες μπορούν να φορούν σορτς, οι άντρες ΟΧΙ

Αν αυτό δεν είναι σεξιστικό, τότε τι;

#3 Η μίνι φούστα επιτρέπεται (και για τους άντρες) - το σορτς όχι

Υπάλληλος σε ένδειξη αντίδρασης έκανε χρήση του κανονισμού κι εμφανίστηκε στη δουλειά με φουστίτσα!