Δείξε μου την φωτογραφία σου προφίλ, να σου πω αν προσλαμβάνεσαι!

19.01.2016
Σύμφωνα με νέα έρευνα οι εργοδότες επιλέγουν προσωπικό και με βάσει το πόσο ελκυστικοί δείχνουν οι υποψήφιοι στη φωτογραφία προφίλ των social media όπως για παράδειγμα το Facebook.

Οι υποψήφιοι που μοιάζουν πιο ελκυστικοί έχουν 39% περισσότερες πιθανότητες να κληθούν σε συνέντευξη εργασίας απ΄ότι όσοι δεν έχουν και τόσο κολακευτική φωτογραφία.

Όπως μάλιστα δείχνει η έρευνα οι πιο καλοβαλμένοι έχουν επιπλέον περισσότερες πιθανότητες για πρόκριση. Αυτό βέβαια όταν πρόκειται για άντρες μιας και για τις γυναίκες τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Παλαιότερη έρευνα έχει δείξει πως οι ωραίες και ελκυστικές γυναίκες που επισυνάπτουν φωτογραφία στο βιογραφικό τους έχουν λιγότερες ελπίδες να βρουν εργασία μιας και η ομορφιά στέκεται εμπόδιο.

Είναι γεγονός ότι μια καλή εμφάνιση και ένα όμορφο πρόσωπο προδιαθέτουν θετικά τον εργοδότη, αλλά όπως αποδεικνύεται τελικά τα κάλλη και η φυσική ομορφιά μπορεί να σταθούν εμπόδιο όταν την επιλογή των συνεντεύξεων κάνει γυναίκα και μάλιστα όχι τόσο προικισμένη από τη φύση.

Θυμήσου την έρευνα:

Μήπως σε απορρίπτουν λόγω... ομορφιάς;