5 πράγματα που κάνουν οι πετυχημένες γυναίκες ΚΑΘΕ Δευτέρα!

21.02.2016
Από τη Δήμητρα Γκούντρα Αν θέλεις να πετύχεις στη ζωή δεν μπορείς να κάτσεις στον καναπέ και να περιμένεις να συμβούν υπέροχα πράγματα, περιμένοντας το Μάνα εξ ουρανού γιτί αυτό απλούστατα ΔΕΝ πρόκειται να συμβεί! Εσύ είσαι αυτή που πρέπει και οφέιλεις να δημιουργήσεις τις ευκαιρίες κατά το "Συν Αθηνά και χείρα κίνει".

Αγχώθηκες; Δε χρειάζεται! Τα πράγματα δεν είναι και τόσο δύσκολα. Ένα βήμα τη φορά χρειάζεται και η επιτυχία έρχεται ένα βήμα πιο κοντά ενώ πριν το καταλάβεις θα έχεις φτάσει στην κορυφή. Κανένας δε λέει πως ο δρόμος θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολος όσο φαντάζεσαι. Και για να κάνεις την αρχή ξεκίνα από σήμερα, Δευτέρα, ακολουθώντας το know how των πετυχημένων γυναικών!

Μάθε περισσότερα...

1. Ξύπνα νωρίς & μη χουζουρεύεις

Μπορεί σαν άλλος χουζούρης να ονειρεύεσαι έναν κόσμο χωρίς ξυπνητήρια, να στριφογυρίζεις στο κρεβάτι και να παραμιλάς "είναι απαλό το κρεβάτι, αφήστε με να κοιμηθώ" αλλά αυτό σε κρατάει ένα βήμα πίσω κάθε φορά στην επιτυχία. Οι πετυχημένες γυναίκες σηκώνονται νωρίς κι αυτό διότι η καλή ημέρα από το πρωί φάινεται!

Αντί να βάζεις αναβολές στο ξυπνητήρι που χτυπάει σαν τρελό, μάθε να σηκώνεσαι on time! Άσε το χουζούρι για τις μη εργάσιμες ημέρες και ξύπνα νωρίς για να γλιτώσεις άγχος και εμπόδια.

2. Φάε καλό, υγιεινό πρωινό & ασκήσου

Μη ξεχνάς πως το καλό Δευτεριάτικο πρωινό είναι απαραίτητο κι αυτό φυσικα συνδέεται με την προηγούμενη συνήθεια. Όσο πιο νωρίς σηκωθείς, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχεις για να ετοιμάσεις και να απολαύσεις ένα δυναμωτικό και θρεπτικό πρωινό που θα σου δώσουν την απαραίτητη ενέργεια για το ξεκίνημα της εβδομάδας.

Γιατί όπως έχει τραγουδίσει κι ο Κηλαηδόνης "αν κοιμηθώ νωρίς, θα ξυπνήσω νωρίς. Αν κοιμηθώ αργά, θα σηκωθώ αργά κι όταν θα ψάχνω για θέση θα `ν’ αργά"...

Και με μουσική υπόκρουση:

Πες ΝΑΙ στην άσκηση

Αν το ξύπνημα σου φάινεται γολγοθάς, τότε η πρότασή μας να βάλεις τη γυμμναστική στην καθημερινότητα της Δευτέρας μάλλον σου ακούγεται τρομακτική. Κι όμως είναι από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήσει η εβδομάδα με ενέργεια και διάθεση στο φουλ.

3. Τσέκαρε τα e-mail σου & φτιάξε πλάνο

Με το που φας το πρωινό σου τσέκαρε τον υπολογιστή σου για e-mails και μηνύματα που πρέπει ν΄απαντηθούν. Ξεκινώντας τη ημέρα έχοντας ολοκληρώσει κάθε εκκρεμότητα και κάνοντας λίστα στο μυαλό σου με όλα όσα πρέπει να γίονουν μέσα στην ημέρα σου δίνει το προβάδισμα! Έτσι πράττει κάθε πετυχημένη γυναίκα, έτσι κάνε κι εσύ.

Ξέρεις να ιεραρχείς; Αν όχι καιρός να μάθεις

Δεν είναι εύκολο να πετύχεις τους στόχους σου αν δεν ξέρεις πώς να τους ιεραρχείς. Κάθε Δευτέρα πρωί φτιάξε λίστα με όλα όσα έχεις να κάνεις και κατάταξέ τα βάσει δυσκολίας αλλά και χρόνου ολοκλήρωσης. Μάθε όλα τα μυστικά της ιεράρχησης εδώ.

4. Μην αφήνεις γι΄αύριο ότι μπορείς να κάνεις σήμερα

Το στοιχείο που απουσιάζει από τους επιτυχημένους ανθρώπους ή έστω αυτό που έχουν καταφέρει να ρυθμίσουν είναι η αναβλητικότητα. Αν αφήνεις γι΄αύριο εργασίες και υποχρεώσεις ενώ θα μπορούσες να τα ολοκληρώσεις σήμερα, σε πάει πίσω κι αυτό πρέπει να το βάλεις καλά στο μυαλό.

Αυτό που έχεις να κάνεις για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα είναι να διερευνήσεις τους λόγους για τους οποίους χρονοτριβείς κι αναβάλλεις.

Μήπως δεν ξέρεις να ιεραρχείς; Δεν έχεις καταλάβει τι ακριβώς καλείσαι να κάνεις; Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς; Αφήνεις τα πάντα στη μέση; Δεν μπορείς να πεις όχι; Δεν έχεις διάθεση; Απ΄όπου κι αν πηγάζει η αναβλήτικότητά σου μπορεί ν΄αντιμετωπιστεί με απλά μικρά βηματάκια. Μάθε περισσότερα εδώ.

5. Χαμογελα: Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται!

Αν ξεκινήσεις την εβδομάδα με κακοκεφιά πώς περιμένεις να κυλήσει καλά; Μια θετική σκέψη και μόνο μπορεί να κάνει θαύματα. Βάλε το χαμόγελο και τη θετική ενέργεια στην καθημερινότητά σου και μάζεψε τους καρπούς της!