Ο δεκάλογος της σωστής Κατίνας

01.09.2009
Ποιά είναι τα θέματα που απασχολούν την ατζέντα κουτσομπολιού ανάμεσα σε δύο ή περισσότερες κολλητές φίλες; Μην είναι ο Μπραντ Πιτ; Μην είναι η δουλειά ή απλά μιλάμε για άντρες, άντρες και άντρες. Μάθε τα τοπ θέματα γυναικείου κουτσομπολιού στον παρακάτω χρήσιμο οδηγό.

Ποιά είναι τα θέματα που απασχολούν την ατζέντα κουτσομπολιού ανάμεσα σε δύο ή περισσότερες κολλητές φίλες; Μην είναι ο Μπραντ Πιτ; Μην είναι η δουλειά ή απλά μιλάμε για άντρες, άντρες και άντρες. Μάθε τα τοπ θέματα γυναικείου κουτσομπολιού στον παρακάτω χρήσιμο οδηγό.

1. Η δουλειά: ποιά από εμάς δεν θέλει να ξοδέψει τον χρόνο με τις κολλητές για να διαμαρτυρηθεί για τις υπερωρίες στη δουλειά ή την υποτίμηση του κόπου της από τους ανώτερους. Πρόσεξε, το κουτσομπολιό που αφορά στη δουλειά ή τους συναδέλφους να μην γίνεται με κάποιους από αυτούς και μπροστά σε πολλά αυτιά , γιατί όλο και κάποιος καλοθελητής θα βρεθεί να σε θάψει στην επόμενη συνάντηση με το αφεντικό.

2. Τα ρούχα και τα παπούτσια: είτε πρόκειται για το φριχτό φόρεμα που έβαλε η Τζολί στα Όσκαρ, είτε για την βλαχοντυμένη νυν κοπέλα του πρώην σου, το θέμα του στυλ, συμπεριλαμβανομένων των ρούχων, παπουτσιών και μέικαπ, είναι ένα κλασικό θέμα γυναικείου κουτσομπολιού. Εννοείται πως υπάρχει ένας χρυσός κανόνας και στο θέμα αυτό. Κράτα τα φαρμακερά σχόλια σου όσο πιο αστεία και έξυπνα γίνεται. Κανείς δεν θέλει να πιαστείς μαλλί με μαλλί με τις κολλητές για κάποιο κακόβουλο σχόλιο που έκανες.

3. Άλλες άσπονδες φίλες της παρέας: πολλές γυναίκες συντηρούν μια φιλία με κάποια άλλη κοπέλα που δεν συμπαθούν και τόσο, απλά για να την θάβουν στις έτερες κολλητές τους. Φυσικά, αυτού του είδους τα πηγαδάκια δεν θα έπρεπε να διατηρούνται ως θεματολογία μετά την πρώτη δημοτικού. Αν δεν σου αρέσουν συγκεκριμένα πράγματα σε μια φίλη σου, είτε απομακρύνσου από αυτή, είτε τόνισέ της τα ελαττώματα ή αδυναμίες που διαθέτει κατά πρόσωπο και όχι πίσω από την πλάτη της (πάντα με συμβουλευτικό τρόπο).

3. Αγόρια, άντρες, αρσενικά, νεαροί: για χάρη τους έχουμε κλάψει ποτάμια δακρύων. Στην ύπαρξή τους χρωστάμε την δημιουργία των 7 σεζόν του Sex and the City. Από το μέγεθος του πέους τους, μέχρι την αδυναμία να επιβληθούν στην μαμά τους (και πεθερά σου), οι άντρες αποτελούν αγαπημένο θέμα των κοριτσίστικων συζητήσεων. Αγόρια, τρέμετε.

4. Το αφεντικό από την κόλαση (ή τον παράδεισο): το αφεντικό της κάθε μιας αποτελεί αγαπημένο σημείο πάνω στο οποίο ακονίζουμε τη γλώσσα μας. Εννοείται ότι πρέπει να μοιράζεσαι τα σχόλια περί αφεντικού μακρυά από το εργασιακό περιβάλλον και φυσικά η οποιαδήποτε σύναψη ερωτικής σχέσης (που πρέπει να αποφεύγεται) με το αφεντικό, το καθιστά θέμα ? κόκκινο πανί για οποιουδήποτε είδους κουτσομπολιό...με τις κολλητές από το γραφείο. Όλα τα παραπάνω ισχύον στην περίπτωση που δεν θέλεις να σου κρεμάσουν κουδούνια στη δουλειά. Αν το αφεντικό σου είναι η Μέριλ Στριπ από το ''Ο Διάβολος φορούσε Πράντα'', καλύτερα να μην καταλάβει ποτέ, το θάψιμο που της ρίχνεις.

5. Τα περιττά κιλά, το βάρος, οι δίαιτες: η Κοκό Σανέλ εύστοχα είχε πει πρώτη, ότι καμιά γυναίκα δεν μπορεί να είναι υπερβολικά πλούσια ή υπερβολικά αδύνατη. Στους καιρούς που ζούμε, το πολύ αδύνατο συγχέεται με τις κοκαλιάρικες διαστάσεις των μοντέλων. Όμως, όταν μιλάμε με τις κολλητές για δίαιτες και την επιθυμία να αδυνατίσουμε, δεν έχουμε αυτό ακριβώς στο μυαλό μας. Οι δίαιτες και το βάρος αποτελούν αγαπημένο θέμα κουτσομπολιού, ειδικά στην περίπτωση που βλέπεις έστω και δύο περιττά κιλά στο αψεγάδιαστο κορμί της Μέγκαν Φοξ. Επί του θέματος βάρους, η σειρά φαρμακερών σχολίων περιλαμβάνει κατά σειρά σημαντικότητας: Α.τις διάσημες της εγχώριας και παγκόσμιας σόουμπιζ και Β. τις αναλογίες της χειρότερης εχθρού σου.

6. Τα παιδιά φίλων, γνωστών ή διασήμων: τόσο οι διάσημοι, όσο και πολλοί φίλοι σου, αρέσκονται στο να φωτογραφίζουν τα παιδιά τους και να δημοσιεύουν φωτογραφίες του στο Ίντερνετ, το Facebook και τα περιοδικά ποικίλης ύλης. Παρόλο που τα πικρόχολα σχόλια για τη Σούρι του Τομ Κρουζ δεν θα φτάσουν ποτέ στα αυτιά της Κέτι Χόλμς, μην δοκιμάσεις τα νύχια της κουμπάρας σου, όταν μάθει τα σχόλια σου για το μπέμπη της!

8. Οι άγνωστοι (ες): όπως το να βυθίζεις παπάκια στο λούνα παρκ, έτσι και τα καταιγιστικά σχόλια για τους αγνώστους που περνούν μπροστά από την παρέα στην καφετέρια, είναι μια άκρως εθιστική συνήθεια. Φυσικά, άλλο το να κουτσομπολεύεις τα άθλια αθλητικά παπούτσια της Πάρις Χίλτον και άλλο το να θάψεις την έρμη την δεκαπεντάχρονη που βιώνει την επανάσταση της. Αν τα σχόλια έχουν χιούμορ έχει καλώς. Αλλιώς χρειάζεσαι ενέσεις καλοσύνης με τόση χαιρεκακία.

9. Άλλες γυναίκες: από τη συνάδελφο που σκοτώνεσαι στο γραφείο μέχρι και τη γιαγιά - γειτόνισσα του δεύτερου ορόφου, κάθε γυναίκα που κινείται γύρω σου, μπορεί να αποτελέσει πηγή αστείρευτου κουτσομπολιού.

10. Προσοχή: την έκφραση ''τα γραπτά μένουν'' την γνωρίζεις καλά. Αν τα λες με την παρέα σου, τα πράγματα είναι απλά. Κάνετε τα σχόλιά σας σαν ''σκύλα προς σκύλα'' και εκεί μένουν. Αν μιλάτε και διεξάγετε το άθλημα του κουτσομπολιού μέσα από e-mail ή γραπτά μηνύματα, πρόσεξε τι στέλνεις και σε ποιόν. Δεν είναι λίγοι που έστειλαν το λάθος μήνυμα στον ακόμα πιο λάθος άνθρωπο και έτσι ξεκίνησε ο Τρίτος Παγκόσμιος πόλεμος.