Μικρά ψεματάκια

07.03.2005
Στα "κατά συνθήκην" ψεύδη και όχι μόνο καταφεύγει το 96% των Βρετανίδων. Σύμφωνα με το γυναικείο περιοδικό "That's Life" που δημοσιεύει τα 10 πιο συνήθη ψεύδη στα οποία καταφεύγει ο γυναικείος πληθυσμός της χώρας, η συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανίδων (96%) ομολογούν ότι ψεύδονται για ν' αποφύγουν ενοχλητικές ή δύσκολες καταστάσεις
Στα "κατά συνθήκην" ψεύδη και όχι μόνο καταφεύγει το 96% των Βρετανίδων. Σύμφωνα με το γυναικείο περιοδικό "That's Life" που δημοσιεύει τα 10 πιο συνήθη ψεύδη στα οποία καταφεύγει ο γυναικείος πληθυσμός της χώρας, η συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανίδων (96%) ομολογούν ότι ψεύδονται για ν' αποφύγουν ενοχλητικές ή δύσκολες καταστάσεις. Η δημοσκόπηση έγινε σε 5.000 γυναίκες ηλικίας περίπου 38 ετών στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκοτία.

Τα ψέματα που χρησιμοποιούνται κυρίως κατά σειρά προτεραιότητας είναι:
1. "Βεβαίως, δεν δείχνεις να έχεις παχύνει!
2. "Τα παπούτσια μου στοίχισαν μόνο 10 λίρες" (14,5 ευρώ)
3. "Καθυστέρησε το λεωφορείο (ή το τρένο)"
4. "Έχω πονοκέφαλο"
5. "Ήπια μόνο ένα ποτηράκι"
6. "Αυτό το φόρεμα σου πάει πολύ"
7. "Η επιταγή έχει ταχυδρομηθεί"
8. "Δείχνεις δέκα χρόνια νεότερη"
9. "Ήσουν φανταστικός το βράδυ" και
10. "Σ΄αγαπώ".

Οι γυναίκες λένε ψέματα κυρίως στο έτερον τους ήμισυ σε ποσοστό 70%, στους φίλους και γονείς τους (64% και 65%), με όσους συνδιαλέγονται στον επαγγελματικό τομέα (58%) στους προϊστάμενούς τους (57%).
Η σφυγμομέτρηση δεν αναφέρει τα δέκα ψέματα που προτιμούν οι άνδρες ούτε αν είναι περισσότερο ή λιγότερο ψεύτες από τις γυναίκες.